Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Взяли участь у вебінарі «Зелені облігації у фінансуванні відбудови економіки України: що необхідно знати»

Дата: 26.04.2024 17:38
Кількість переглядів: 29

 Фото без опису

 

   Фахівець  економіки  та  економічного  розвитку Білолуцької селищної військової адміністрації 25.04.2024 взяла участь у вебінарі «Зелені облігації у фінансуванні відбудови економіки України: що необхідно знати». Вебінар організовано Національною Комісією з Цінних Паперів та Фондового Ринку України (НКЦПФР) у співпраці з International Finance Corporation (IFC), яка є членом World Bank Group і здійснює цей проєкт у партнерстві з Міністерствам фінансів Австрії та FIAS.

 

   Зелені облігації – це унікальний фінансовий інструмент, який, мобілізуючи на ринку капіталів значні фінансові ресурси, забезпечує спрямування коштів виключно на проєкти сталого розвитку. Принципи, за якими функціонують зелені облігації є запорукою мінімізації грінвошінгу та роблять цей фінансовий інструмент привабливим для зарубіжних і вітчизняних інвесторів.

 

   Воєнне вторгнення росії в Україну, зруйновані агресором житловий фонд та об’єкти інфраструктури потребують значного фінансування для відбудови. Відродження зруйнованого в Україні має здійснюватися на засадах сталого розвитку, відповідно до цілей Зеленого Пакту Європейського Союзу (The European Green Deal), тобто з урахуванням сучасних екологічних/кліматичних та соціальних критеріїв. За оцінками експертів Світового Банку (The World Bank), станом на 2023 р., вартість реконструкції/відновлення в Україні складає щонайменше $411 млрд (еквівалент €383 млрд).

 

    Рішенням від 10.04.2024 р. НКЦПФР схвалила «Рекомендацій щодо відбору проєктів екологічного спрямування для їх повного або часткового фінансування та/або рефінансування коштами, що виручені від розміщення зелених облігацій».

 

   Метою заходу було збільшити обізнаність зацікавлених сторін у питаннях зелених облігацій та сприяти розвитку ринку зелених облігацій в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора