Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Сьогодні, 29 травня світова спільнота відзначає Міжнародний день миротворця Організації Об'єднаних Націй

Дата: 29.05.2024 12:12
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Миротворча діяльність є одним із дієвих міжнародних механізмів врегулювання воєнно-політичних конфліктів, створення умов для нормалізації обстановки в конфліктних регіонах, відновлення та збереження миру.

Міжнародний день миротворців Організації Об’єднаних Націй був проголошений рішенням Генеральної асамблеї ООН від 11 грудня 2002 року. Саме того дня в 1948 році Рада безпеки ООН заснувала першу місію з підтримання миру. Відтоді було проведено понад 70 миротворчих операцій. За ці роки під прапором ООН пройшли службу понад 1 млн миротворців.

На сьогодні в 12 миротворчих операціях ООН задіяно понад 70 000 військовослужбовців, поліцейських та цивільних фахівців із 121 країни. Вони допомагають зупиняти конфлікти, встановлювати мир і створювати умови для стабільного розвитку в таких гарячих точках.

Хочу висловити глибоку повагу та вдячність усім жінкам і чоловікам, які самовіддано служать справі миру в найгарячіших точках планети. Ваша самовідданість, професіоналізм та готовність ризикувати собою заслуговують на найвищу шану.

Світ потребує миротворців!

З повагою,
начальник Білолуцької СВА
Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора