Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

З Днем вишиванки!

Дата: 16.05.2024 09:43
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Сьогодні, 16 травня 2024 року Україна відзначає Всесвітній День вишиванки – свято, присвячене збереженню традицій українського національного одягу.

Вишиванка стала символом нашої ідентичності, що об'єднує українців незалежно від місця проживання.

Історія вишиванки сягає глибокої давнини. В кожному регіоні України сформувалися свої унікальні техніки та стилі вишивки, що відображають культурні особливості місцевості.

Вважається, що вишиванка наділена великою силою і здатна творити дива.

Здавна люди вірили що наше тіло складається з 3 х вимірів : астрального , фізичного та душі. Саме у фізичному тілі ми найгостріше відчуваємо вплив оточення та доторкаємося до матерій, тому його необхідно захищати від чужої, часом згубної енергетики.

У слові сорочка закладено 40 енергій, що за давніми віруваннями, надавало повну опіку небес. Форма сорочки нагадувала містичну для наших пращурів фігуру квадрат - повністю закритий простір, що захищає свого господаря від негативного впливу оточення.

Відомо що найдавніші сорочки складалися саме із 6-ти чотирикутників різної величини, їх з’єднували чорними нитками у формі хрестиків. Хрест був наділений силою розтинати, знищувати злу енергію, а чорний колір -поглинати її. Обряд закривання сорочки – секрет криється не лише у формі полотна, а й у системі символів, нанесених на сорочку.

Вишивальниця залишала в потаємному місці свій – особливий оберіг від чужого ока. Щоб закодувати сорочку, достатньо чистоти намірів і думки, внутрішнє чуття яке ми називаємо підсвідомістю, само підказує що і як робити.

Кожна сорочка живе у своєму енергетичному просторі, і вибираючи сорочку з поміж різномаїття сорочок, людина просто знаходить СВОЮ просто інтуїтивно, КОД який зашифровано на ній притягує.

Сьогодні вишиванка переживає справжнє відродження. Українська молодь все активніше популяризує національний одяг, створюючи сучасні дизайнерські колекції. Провідні бренди пропагують вишиванку як модний тренд.

Пишаємось, що ми українці та підтримуємо нашу унікальну культуру!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора