Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Дата: 08.05.2024 11:07
Кількість переглядів: 43

Фото без опису

Сьогодні, 8 травня Україна разом з усією Європою відзначає День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років.

Відповідно до Закону України від 29.05.2023 № 3107-IX «Про День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939—1945 років» Україна відзначає цю пам'ятну дату за європейською традицією — 8 травня.

Ця дата — про пам'ять i застереження, про страшну ціну й непоправні наслідки війни, а не про культ завоювання i підкорення, який нині плекає рф.

Третій рік поспіль ця пам’ятна дата відзначається в умовах повномасштабної війни і сьогодні як ніколи важлива єдність всього світу задля досягнення миру, адже завершення цієї кривавої війни перемогою України означає в майбутньому гарантію непорушності кордонів інших держав.

Цей день нагадує нам про ціну свободи та необхідність боротьби з проявами ненависті, расизму та фашизму. Нехай пам'ять про подвиг наших предків надихає нас на боротьбу з ворогом та перемогу. Схиляємо голови перед мужністю наших воїнів, які боронили тоді і які боронять нашу неньку зараз.

Вічна шана і слава  їхньому подвигу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора