Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Сьогодні, 26 квітня 2026 року відзначаються 38-мі роковини Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2024 11:52
Кількість переглядів: 23

 

   Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

  26 квітня – є днем пам’яті про найбільшу техногенну катастрофу в світі, спричинену вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції в ніч на 26 квітня 1986 року та вшанування героїзму ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС. Подвиг цих людей навічно залишиться у пам’яті українського народу.

   На жаль, реалії сьогодення такі, що ми знову знаходимось під загрозою ядерного терору з  боку рф.  Не полишаючи спроб за будь-яку ціну підкорити Україну, очільники московського режиму перманентно загрожують застосуванням ядерної зброї в ході російсько-української війни та у відповідь на дії союзників з підтримки України. Протиставляючи себе цивілізованому світу, рф фактично шантажує його знищенням у відповідь на адекватні зусилля демократичних держав щодо встановлення миру на планеті.

   Працівники Білолуцької селищної військової адміністрації приєдналися до обласного заходу з вшанування пам’яті ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який відбувся у Соборному сквері міста Черкаси. На заході були присутні родичі ліквідаторів, представники влади, військові та містяни. Священники відслужили молебень, загиблих вшанували хвилиною мовчання та поклали квіти до пам’ятника жертв Чорнобильської катастрофи.

   Найщиріші слова вдячності та доземний уклін тим, хто не шкодував своїх сил і здоров’я, аби зупинити згубні наслідки Чорнобильської катастрофи і схиляємо голови перед світлою пам’яттю тих, чиї життя обірвав смертоносний атом. Кожен із цих людей – Герой. Вічна шана і слава Героям!

 

З повагою,

начальник Білолуцької СВА

Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора