A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Купуй українське!

Дата: 18.04.2024 10:02
Кількість переглядів: 11

Фото без опису

 

Ви знали, що 70-90% від усіх тих тисяч товарів, що продаються у магазинах, займають саме продукти українського виробництва?

 

Але як зрозуміти, що саме цей товар виготовлено в Україні? 🧐

 

📍 На полицях наших амбасадорів — мережевих магазинів по всій Україні, вже з'являються перші товари, марковані «Зроблено в Україні». Це знак, який допоможе покупцям швидко вирізнити українські товари поміж інших.

 

Поки ми чекаємо на появу маркованих універсальним лого товарів на полицях, навчімося самостійно визначати країну-виробника:

 

1️⃣ Найпростіше — шукайте на пакованні інформацію про виробника або його адресу;

 

2️⃣ Далі звіряємо штрих-код. Всі ж пам'ятають, що міжнародний код України — 482? Це перші три цифри. Якщо обидва фактори збіглися, це точно український продукт;

 

3️⃣ Ще можете загуглити інформацію про виробника у мережі, або знайти його на порталах відкритих даних, таких як YouControl, Opendatabot, VKURSI, Clarity Project та Contr Agent. Для пошуку достатньо назви компанії. Але це вже для суперпрофесіоналів.

 

Спочатку може здатися, що це трохи важкувато. А що як сприймати це як квест — змагання із самим собою: скільки товарів українського виробника сьогодні у моєму кошику? І кожного разу хай цих товарів ставатиме все більше і більше. Бо наша мета, аби кожен із нас, поміж сотень тисяч брендів, обирав українське. Навіть, якщо для цього довелося трошки погуглити, більше постояти біля вітрини, або одягнути окуляри (люблять же ці виробники дрібним шрифтом все написати) ☺️

 

Погодьтеся, не так вже і важко, а особливо, коли знаєш, що в середньому 40% від твоєї повністю української покупки повернеться у бюджет на лікарні, дороги, і що важливо, на наших військових.

 

Бо всі в плюсі, коли купуєш українське!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора