Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

У Мінветеранів розробили проєкт Єдиної методології надання послуги із фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів та їхніх сімей

Дата: 05.03.2024 18:36
Кількість переглядів: 31

Фото без опису

Комплексний документ визначає заходи, методи та процедури, що становитимуть зміст послуги фізкультурно-спортивної реабілітації та ветеранам війни, членам їх сімей та родин загиблих (померлих) ветеранів, Захисників та Захисниць України.

 

Світові та вітчизняні практики доводять, що дієвим інструментом сприянню фізичній та психологічній реабілітації, соціальній адаптації, компенсації сенсорних, моторних порушень, покращення комунікативних можливостей тощо, тобто соціалізації особистості, є використання засобів фізичної культури і спорту, – зазначає заступник директора Департаменту забезпечення переходу від військової служби до цивільного життя Мінветеранів Ігор Костріков.

 

Значний резерв у цьому вбачається у фізкультурно-спортивній реабілітації як системі заходів, що розроблені із застосуванням фізичних вправ для відновлення здоров’я особи.

 

Мінветеранів вже підготувало проєкт розпорядження Кабінету Міністрів України щодо затвердження Єдиної методології надання послуги із фізкультурно-спортивної реабілітації ветеранів та їхніх сімей. Наразі проєкт акта доопрацьовується та найближчим часом буде надісланий на погодження до заінтересованих сторін та опублікований на офіційному вебсайті Мінветеранів для проведення громадського обговорення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора