Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2024 10:48
Кількість переглядів: 56

Фото без опису

Сьогодні, 21 лютого 2024 року, відзначається Міжнародний день рідної мови. Ця дата була визначена Генеральною конференцією ЮНЕСКО у 1999 році з метою вшанування мов рідної культури та сприяння багатству та різнобічності мовного спадку народів світу.

 

Своя рідна мова є важливим компонентом культурної ідентичності кожної людини. Вона відображає унікальність та традиції конкретного народу, передає його культурні цінності та сприяє розумінню його історії, виражає нашу унікальність і допомагає нам розповісти про нашу історію, традиції, цінності та світогляд.

 

З нагоди Міжнародного дня рідної мови, хочу привітати вас і віддати шану нашій рідній українській мові. Нехай цей день ще раз нагадає нам про наше походження, культурну спадщину та потенціал, а також важливість вивчення, збереження та пропагування нашої рідної української мови. Разом ми можемо її зберегти та очистити. Використовуйте українську мову якомога частіше. Зберігайте її живою в розмовах з родиною, друзями та колегами. Привчайте своїх дітей говорити рідною мовою та розкажіть їм про її значення для нашої культури.

 

З повагою,

начальник Білолуцької СВА

Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора