A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Понад 2,5 тисячі гаджетів передали громадам Луганщини для дистанційного навчання дітей

Дата: 14.02.2024 14:36
Кількість переглядів: 28

Фото без опису

Більше 2,5 тисяч одиниць комп’ютерної техніки передали громадам області для забезпечення якісного онлайн навчання дітей

 

В умовах майже повної окупації Луганської області та активних бойових дій забезпечити нашим дітям доступ до освіти можливо за єдиною доступною дистанційною формою навчання. 

 

Сьогодні отримали та розподілили серед восьми громад області 2576 ноутбуків та хромбуків.  

А саме: 

- Відділ освіти, культури, молоді та спорту Гірської МВА – 416 девайсів;

- Управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської МВА – 402 девайси;

- Управління освіти Лисичанської МВА – 374 девайси;

- Відділ освіти, культури, молоді та спорту Попаснянської МВА – 409 девайсів;

- Управління освіти Рубіжанської МВА – 269 девайси;

- Управління освіти Сєвєродонецької МВА – 601 девайс;

- Відділ освіти виконавчого комітету Біловодської СВА – 2 девайси;

- Відділ освіти, культури, молоді та спорту Нижньодуванської СВА – 2 девайси;

- Державний навчальний заклад «Сєвєродонецьке вище професійне училище» - 101 девайс.

 

«Варто розуміти, що наші люди тікали від війни, з-під обстрілів. А тому з собою брали лише найнеобхідніше. Досить великий відсоток внутрішньо переміщених осіб - це люди соціально незахищених категорій населення. Тому питання забезпечення гаджетами - це питання якості організації освітнього процесу. Вони необхідні чи не кожному учневі та педагогу», - наголосив голова обласної державної – начальник обласної військової адміністрації Артем Лисогор. 

 

Раніше облдержадміністрація спільно з Міністерством освіти і науки України та за підтримки донорських організацій та благодійних фондів забезпечила освітні заклади області 4081 гаджетом (ноутбуками, планшетами, смартфонами тощо).

 

Техніку передали як школярам, так і студентам професійно-технічних та фахових передвищих закладів освіти Лугпанщини, а також нашим педагогам. 

 

На сьогодні залишається незначна потреба у забезпеченні закладів освіти 456 одиницями комп’ютерної техніки, в тому числі для учнів закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти – 84, для педагогічних працівників – 372.

 

Звертаємо увагу, що комп’ютери надається у користування. Тобто виключно на час навчання або роботи у закладі освіти Луганської області. У разі зміни місця навчання чи роботи користувачі комп’ютерів зобов’язані повернути їх до закладів освіти. Таким чином, кожен випускний клас забезпечує девайси на кожний новий набір. 

 

Артем Лисогор подякував за підтримку Міністерству освіти і науки України, UNICEF, IOM та іншим партнерам, а також педагогам, які попри труднощі демонструють високі освітні стандарти. Наші школярі та студенти демонструють високі результати і потрапляють в лідери на змаганнях, в олімпіадах, тестуваннях тощо.

 

«Попри всі наслідки сусідства з країною-помилкою, ви змогли організувати гідний процес навчання наших дітей. З новими технічними можливостями, впевнений, цей навчальний рік принесе нам ще більше здобутків та перемог», - підкреслив очільник Луганщини.

 

IOM Ukraine 

Міністерство освіти і науки України 

UNICEF

Джерело Луганська ОДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора