Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

29 січня 2024 року Україна вшановує 106-ту річницю бою під Крутами

Дата: 29.01.2024 09:38
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Цей день присвячений молодим українським героям, які загинули в бою під час Крутської битви. 29 січня 1918 року близько 400 молодих студентів Києво-Могилянської академії та інших українських навчальних закладів встали на захист автономії України і загинули в бою з переважаючими оперативними військами більшовиків.

 

Крутська битва стала символом героїзму та самопожертви молодих українців у боротьбі за свободу та незалежність. Вона стала заповітним прикладом для молодого покоління та символом національного героїзму.

 

День пам'яті героїв Крут є важливим символом національної єдності та пам'яті про тих, хто віддав своє життя за Україну. Він є нагадуванням про важливість боротьби за свободу, незалежність та суверенітет країни і особливо актуальний сьогодні, адже він став прикладом для захисників України в російсько-українській війні, як успішно боротися проти численного ворога.

 

Світла пам’ять Героям Крут та щира вдячність усім, хто нині виборює нашу свободу і право жити у вільній країні на своїй землі.

 

Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора