Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Взяли участь в онлайн нараді Старобільської РДА щодо планування та діяльності молодіжних рад

Дата: 24.01.2024 18:46
Кількість переглядів: 33

Фото без опису

Представники Білолуцької СВА долучились до участі онлайн у нараді Старобільської РДА, щодо планування та діяльності молодіжних рад, створення координаційної ради з питань молодіжної політики при Старобільській райдержадміністрації.

Питання залучення молоді до суспільно-значущих подій району є пріоритетним. Молодь - це рушійна сила розвитку регіону. 

Станом на сьогоднішній день у Старобільському районі функціонує 8 молодіжних рад. При райдержадміністрації створена Координаційна рада з питань молодіжної політики. 

23 січня було проведена нарада, де було затверджено склад Координаційної ради, також були окреслені проблемні питання у роботі молодіжних рад у громадах та актуалізовано склад молодіжних рад. 

Координаційна рада для виконання покладених на неї завдань взаємодіє з органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, громадськими об’єднаннями, організаціями та іншими суб’єктами молодіжної роботи проводить моніторинг та узагальнення актуальних питань розвитку молодіжної політики; надає консультаційну підтримку щодо провадження діяльності молодіжних рад при територіальних громадах Старобільського району.

Координаційна рада продовжує працювати та популяризувати молодіжний рух. Основними завданнями Координаційної ради є:

1) сприяння Старобільській районній державній адміністрації, міським, селищним, сільським радам району у вирішенні питань розвитку молодіжної політики;

2) здійснення аналізу актуальних питань розвитку молодіжної політики в районі;

3) впровадження практичної діяльності органів місцевого самоврядування щодо реалізації регіональних, комплексних програм; розробка практичних рекомендацій з цих питань;

4) сприяння налагодженню ефективної взаємодії та конструктивних взаємозв’язків органів місцевого самоврядування з представниками молоді громад району;

5) забезпечення вивчення, узагальнення і поширення досвіду та кращої практики роботи з питань молодіжної політики;

6) сприяння проведенню семінарів, круглих столів, тематичних зустрічей, у тому числі виїзних, з актуальних питань молодіжної політики за участю посадових осіб місцевого самоврядування, а також в установленому порядку для здійснення окремих заходів залучення науковців і фахівців.

Головний спеціаліст відділу соціального захисту населення Білолуцької СВА була обрана до складу Координаційної ради з питань молодіжної політики при Старобільській райдержадміністрації.

Джерело: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02ZJ91TfnkjMLWZeJupNeCGvSnSL8hAxV29gMoNKSCaCSmNYr959kZ3htDhD5S2mghl&id=100069326195045

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора