Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

🇺🇦 22 січня ми відзначаємо одне із найзнаковіших свят української держави - День Соборності України

Дата: 22.01.2024 08:47
Кількість переглядів: 29

Фото без опису

🇺🇦Щороку 22 січня Україна згадує дві рівнозначні за вагою події української історії: проголошення незалежності Української Народної Республіки, яке сталося у 1918 році, та проголошення Акта Злуки українських земель, що відбулося 1919-го.  

 

Це події, які відіграють велику роль у формуванні сучасної української державності та національного самоусвідомлення. У той період українські землі були розділені між різними державами, але наприкінці Першої світової війни, коли російська імперія розпалася, виникла унікальна можливість оголосити незалежність національної держави. Саме тоді українські політичні лідери вирішили об'єднати свої зусилля і створити самостійну Українську Народну Республіку. Це стало можливим завдяки активній підтримці населення, яке мріяло про власну незалежність.  

 

22 січня 1919 року Українська Центральна Рада, як орган, що представляв інтереси українського народу, ухвалила Декларацію про утворення Української Народної Республіки. 

 

Це дуже важливе свято для всього українського народу, оскільки воно нагадує нам про те, що тільки об'єднані можемо бути сильними та досягти успіху у будь-яких справах. День Соборності України є символом єдності, солідарності та національної свідомості українського народу. Це свято надає нам можливість згадати про нашу гордість і історичні досягнення, та також нагадує про важливість об'єднання всіх українців в одну сильну державу.  

 

Нині Україна продовжує боротьбу за незалежність і соборність. Тому соборність залишається на порядку денному національних завдань. Цілісність буде цілковито відновлена після того, як Україна звільнить усі території, захоплені ворогом. Соборність – мета Перемоги. В сучасному спротиві російській агресії ми довели свою згуртованість і спільне прагнення жити у вільній державі, яка сама визначає майбутнє. Соборність передбачає не лише пам’ять про спільне минуле, а й потребує згуртованої співпраці заради майбутнього, як на полі бою, так і в тилу. Коли ми, з різних регіонів, разом працюємо, боремося з окупантами, створюємо знакове і важливе, адже ціль у нас спільна: незалежна, демократична і соборна Україна.  

 

Соборність – це наша сутність! Це те, що робить нас непереможними та незнищенними! Робить нас українцями! Єднаймося, адже наша єдність – наша зброя!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора