Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС»

Дата: 14.12.2023 09:15
Кількість переглядів: 214

Фото без описуФото без опису

14 грудня в Україні відзначають День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС — людей, які ціною свого життя і здоров’я змогли здолати страшну трагедію XX століття, що сталася 26 квітня 1986 року на Чорнобильській АЕС.

 

Саме 14 грудня було офіційно повідомлено про завершення будівництва і прийняття в експлуатацію захисного саркофага над зруйнованим енергоблоком, який був споруджений у найкоротший строк – за 206 днів. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

 

Цей день є символом пам'яті про тих, хто віддав своє життя та здоров'я у боротьбі з наслідками найбільшої ядерної катастрофи в історії людства. Учасники ліквідації, включаючи рятувальників, військових, медичний персонал та інших фахівців, проявили героїзм і самопожертву, ризикуючи власним життям, щоб мінімізувати наслідки аварії та захистити людство від подальших наслідків.

 

Згадуючи ті страшні подіїі, світ повинен докласти всіх зусиль, задля збереження ядерної безпеки, адже атом не знає кордонів. 

 

Хочу подякувати кожному, хто доклав титанічних зусиль для подолання наслідків найбільшої техногенної катастрофи в історії людства за самовіддану та героїчну працю, яка зберегла життя сотень тисяч мешканців регіону та усього світу і побажати міцного здоров’я, благополуччя, життєвої енергії та довгих років життя! Ви – Герої і пам’ять про ваш подвиг збережеться в нашій пам’яті та пам’яті наших нащадків назавжди! 

 

Слава Україні! Героям слава!

 

З повагою,

начальник Білолуцької селищної військової адміністрації,

Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора