A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

З ДНЕМ ГІДНОСТІ ТА СВОБОДИ!

Дата: 21.11.2023 11:44
Кількість переглядів: 53

Фото без опису

Згідно з указом президента України від 13 листопада 2014 року №872/2014 щороку 21 листопада відзначається одне зі знакових офіційних свят у новітній історії України – День Гідності та Свободи. 

Метою запровадження пам’ятної дати є утвердження в Україні ідеалів свободи і демократії, вшанування патріотизму й мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів держави та її європейського вибору. 

Українці боролися за базові цінності Гідності та Свободи впродовж віків та продовжують свою боротьбу й донині. В історії України ідея свободи використовувалася ще за часів козацтва і, хоч впродовж кількох століть, росія намагалася її викорінити, але у наших венах тече ген свободи. 

Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.

 21 листопада 2013 року, на майдан Незалежності у Києві вийшли кілька сотень людей, щоб висловити свій протест проти рішення влади, яке загрожувало Україні втратою незалежності та перекреслювало її європейське майбутнє. Тоді ще ніхто не здогадувався, що в історії не тільки України, а й усього світу починається новий етап. Їх тригером стало продовження боротьби українського народу, що велася не за матеріальні блага чи владу, а духовні цінності – Гідність і Свободу.

Сьогодні, 21 листопада 2023 року, Україна відзначає 10-у річницю Революції Гідності та 19-у річницю Помаранчевої революції. Цьогоріч свято проходить під гаслом «ЗАРЯДЖЕНІ ГІДНІСТЮ ТА ЖАГОЮ СВОБОДИ». Гідність і Свобода – зброя Перемоги! Вони руйнують імперії, об'єднують країни та згуртовують громадян, перемагають завойовників і диктаторів, це - найважливіші інвестиції в майбутнє України! Хочу вшанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя та подякувати тим, хто продовжує цю боротьбу й дотепер! Нашим нащадкам є чим і ким пишатися!

Слава Україна! Героям Слава!

 

З повагою, начальник Білолуцької СВА, 

Олександр КОЗИЧ 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора