Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Як поводитись в умовах загрози замінування

Дата: 08.11.2023 12:13
Кількість переглядів: 112

Фото без опису

   З початку бойових дій в Україні військові та піротехніки ДСНС знешкодили тисячі боєприпасів та авіаційних бомб. Загроза замінування на території ведення бойових дій залишається великою. Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки пропонує перелік рекомендацій щодо того, як поводитись на територіях, де існує ризик наявності мін та інших вибухових пристроїв.

  Місця, де знаходяться міни, вибухові пристрої та боєприпаси, що не розірвались, можуть бути непомітними. Якщо на території відбуваються бойові дії, або вони мали місце протягом військової агресій, необхідно поводитись на ній як на небезпечній. Тому головна рекомендація для всіх цивільних полягає в необхідності максимально уникати потенційно небезпечних територій. 

 Розмінування та знешкодження мін, саморобних вибухових пристроїв, а також боєприпасів, що не розірвались, має відбуватись виключно військовими спеціалістами або спеціалістами екстрених служб. Поки представники місцевої влади та/або екстрених служб не повідомлять про усунення небезпеки, пересуватись самостійно по таких територіях небезпечно.

 За посиланням https://dovidka.info/yak-povodytys-v-umovah-zagrozy-zaminuvannya/ або по QR коду більш детальна інформація про:

  • Основні типи мін та вибухових пристроїв

  • Ознаки замінованих територій

  • Якщо ви опинились на замінованій території

  • Якщо хтось отримав поранення міною


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора