Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

05 листопада Україна відзначає День працівника соціальної сфери

Дата: 05.11.2023 08:07
Кількість переглядів: 72

Фото без опису

Це професійне свято людей, які щоденно забезпечують реалізацію державної політики з питань соціального захисту, зайнятості, організації оплати і безпеки праці, трудових відносин.

Соціальна сфера в Україні охоплює широкий спектр галузей, включаючи соціальну роботу, медицину, освіту, культуру і багато інших. Працівники цих сфер незамінні для держави і суспільства, оскільки вони забезпечують підтримку та допомогу тим, хто найбільше потребує допомоги, виражають свою глибоку громадянську позицію, турбуються про безпеку, здоров'я, освіту та добробут громадян. Працівники соціальної сфери надають різноманітні послуги, які допомагають людям з інвалідністю, літнім людям, дітям, жертвам насильства та багатьом іншим.

Працівниками Білолуцької селищної військової адміністрації систематично здійснюється робота зі створення соціальних умов для адаптації соціально незахищених верств населення. З початку року проведено значну роботу спрямовану на допомогу мешканцям нашої громади, які постраждали внаслідок збройної агресії та були вимушені покинути свої домівки.

Так, у м. Київ по вул. Рене Декарта, 14 відновлено роботу ЦНАП, де можна отримати такі послуги як: видача витягу з реєстру територіальної громади, видача витягу про зареєстрованих у житловому приміщенні/будинку осіб, зняття із зареєстрованого/задекларованого місця проживання, подання інформації про пошкоджене/знищене майно, послуги Є-ветеран, тощо. Головний спеціаліст- юрисконсульт Білолуцької СВА надає юридичні консультації.

В гуманітарному хабі Попаснянської МВА м. Черкаси, вул. Чехова 9А начальник служби в справах дітей Білолуцької селищної військової адміністрації надає консультативні послуги що стосується правової та інформаційної допомоги захисту прав неповнолітніх та дітей, які опинилися в скрутних життєвих обставинах; начальник відділу соціального захисту населення веде прийом громадян щодо інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення, спрямованої на підвищення обізнаності з питань прав та гарантій у сфері соціального захисту.

Було розроблено та затверджено комплексну програму оздоровлення та відпочинку дітей Білолуцької селищної територіальної громади на 2023 рік. З 10 по 25 липня 2023 року одинадцять дітей відпочили в таборі «Карпатські зорі» в м. Косів Івано-Франківської області за кошти місцевого бюджету.

Триває дистанційний освітній процес у двох закладах освіти Білолуцької громади: Білолуцькому ліцею Білолуцької селищної ради (20 дітей) та одному закладі дошкільної освіти – ЗДО «Колобок» Білолуцької селищної ради (8 дітей).

У співпраці з Новопсковським центром зайнятості продовжується робота з надання консультацій громадянам щодо працевлаштування, постановки на облік до центру зайнятості, роз’яснення щодо ваучера на навчання. В такий спосіб поставлено на облік 6 осіб.

Підписано меморандум між Благодійною організацією «Парафіяльний благодійний фонд «Карітас Маріуполь» та Білолуцькою селищною військовою адміністрацією, де в разі потреби можливо отримати безоплатну юридичну, правову та психологічну допомогу. 

В жовтні 2023 року розпочато виплати згідно з Програмою надання одноразової матеріальної допомоги учасникам бойових дій та членам їх сімей, які є мешканцями Білолуцької селищної територіальної громади Старобільського району Луганської області на 2023 рік. Допомога виплачується сім’ям загиблим учасникам бойових дій та інвалідам, які брали участь у забезпеченні та здійсненні заходів з національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії.

В цей день хочу висловити велику шану і подяку тим, хто присвятив своє життя такій благородній справі. Ви робите надважливий внесок в життя громадян та відіграєте неоціненну роль в житті країни та підтримці вразливих верств населення. Бажаю вам міцного здоров’я, творчої наснаги, матеріального добробуту та здійснення всіх задумів і мрій!

 

З повагою, начальник Білолуцької СВА,

Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора