Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

28 жовтня Україна святкує День визволення від фашистських загарбників

Дата: 28.10.2023 09:02
Кількість переглядів: 61

   Фото без опису

   28 жовтня Україна святкує День визволення від фашистських загарбників. Цей день є символом перемоги над нацистськими окупантами та вшануванням героїв, що віддали своє життя за волю країни.

    Протягом 1941-1944 років Україна була під контролем нацистської Німеччини, яка ввела жорстоку окупаційну політику. Міста та села були зруйновані, повстання та розпорошення були загальними явищами. Загалом, під час Другої світової війни Україна втратила близько 8 мільйонів людей, включаючи жертви Голодомору та масових розстрілів. Проте, український народ не здався перед нацистським підпорядкуванням. Підпільні організації, партизани та армійські підрозділи вели активну боротьбу проти окупантів. Вони проводили саботажі, напади та засади, завдаючи значних втрат ворогові.

  28 жовтня 1944 року, під час Одеської наступальної операції, наші війська звільнили Київ від німецької окупації. Цей день відзначається як День визволення України.

  Сьогодні це свято є символом єдності, мужності та жертовності українського народу. Це також день, коли ми вшановуємо пам'ять загиблих у боротьбі за свободу та визволення України і наш святий обов’язок – зберегти пам’ять про кожного, чиє життя обірвалося на шляху до незалежності України!

  28 жовтня – це день, коли ми висловлюємо подяку всім, хто приніс перемогу і пам'ять загиблих героїв. Він є світлим символом незламності та мужності українського народу в його боротьбі за свободу та незалежність. 

  Цей день є нагадуванням про важливість миру та свободи, а також про ціну, яку довелося та доводиться платити й зараз українському народу за свободу і незалежність. Він нагадує нам про мужність наших предків, про те, яке коріння ми маємо, яка кров тече в наших жилах та спонукає до збереження і вдосконалення нашої незалежності. 

  Сучасні захисники України – гідні нащадки слави своїх дідів і прадідів. Пишаємося їх героїзмом, силою духу та мужністю, твердо віримо у нашу перемогу! 

  Слава Україні! Героям Слава!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора