Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

18 ЖОВТНЯ – ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ БОРОТЬБИ З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Дата: 18.10.2023 08:36
Кількість переглядів: 75

 Фото без опису

    18 жовтня – День, який оголошений Європейським днем боротьби з торгівлею людьми, був започаткований 18 жовтня 2007 року. Такий день необхідний для консолідації діяльності та підвищення рівня обізнаності з найдавнішим негативним феноменом - торгівлею людьми, особливо жінками і дітьми. Не байдужість громадськості до цього явища і візуалізація проблеми на глобальному рівні - запорука успішної боротьби з цією проблемою.

   Нагадаємо, що 17 листопада 2005 року була підписана Конвенція Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми». Пару років опісля Європейський Парламент одностайно прийняв звіт «Стратегії запобігання торгівлі жінками і дітьми, які є вразливими до сексуальної експлуатації». Прийняття цього звіту Членами Європейського Парламенту спонукає країни - члени ЄС вживати більше заходів для боротьби з торгівлею людьми і покращувати захист прав потерпілих осіб.

   Країни, що ратифікували Конвенцію Ради Європи «Про боротьбу з торгівлею людьми» вдосконалюють систему надання допомоги потерпілим за коштами державних структур, процедури розгляду судових справ, координують діяльність силових відомств у сфері протидії торгівлі людьми з боку відповідних державних установ.

   Людина - не товар! Цінність людського життя - не предмет торгівлі!

   Мінсоцполітики спільно з партнерами розпочинають інформаційну кампанію «ПРИДИВИСЬ» до Європейського дня протидії торгівлі людьми, який відзначатиметься 18 жовтня.

   Торгівля людьми — темна сторона нашого світу. Цей злочин може адаптуватися до потреб «ринку», законів, економічної та соціальної ситуації в країні. Він може набувати різних форм, від примусової праці до сексуального чи домашнього рабства.

   Повномасштабна війна, збільшення людей, які були змушені покинути свої домівки, гуманітарна та безпекова кризи — фактори, які сприяють поширенню злочину торгівлі людьми.

   ! Пам’ятайте, що торгівля людьми ближче, ніж здається. Якщо ви знаєте про випадки торгівлі людьми чи будь-якого виду експлуатації або потерпіли від цього злочину, звертайтеся за номерами:

   102 - поліція

   527 - національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

   1547 - гаряча лінія з протидії торгівлі людьми

   112 — служба екстреної допомоги в ЄС

   Інформаційна кампанія створена за підтримки ІОМ Ukraine з метою запобігання торгівлі людьми та популяризації правил безпеки під час міграції.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора