A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

З ДНЕМ ЗАХИСНИКІВ ТА ЗАХИСНИЦЬ УКРАЇНИ

Дата: 01.10.2023 07:21
Кількість переглядів: 62

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

У 2023 році Україна вперше відзначає День захисників і захисниць України 1 жовтня у звʼязку з переходом Православної церкви України та Української греко-католицької церкви на Новоюліанський стиль календаря. Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова.

Це свято відзначається в Україні на державному рівні від 2014 року на вшанування мужності та героїзму захисників і захисниць незалежності та територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві.

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей. Це свято – ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України. Наша подяка – не щось абстрактне і безособове, адже в кожного з нас є рідні, друзі, колеги, котрі служать у Силах оборони. Ми повинні забезпечувати нашій армії міцний тил – кожен у свій спосіб, але з максимальною самовіддачею, так, щоб це посилювало наших оборонців і наближало перемогу.

Сучасні воїни примножують і розвивають тисячолітні українські військові традиції. Українська армія береже імена героїв минулих епох – від воїнів-русичів і козаків до січових стрільців і вояків УПА. Тому у війську з’явилися назви легендарних українських полководців та уславлених формацій минулого. Тяглість поколінь знайшла відображення і в елементах одностроїв – головний убір “мазепинка”, нарукавний тризуб. Гасло “Слава Україні! – Героям слава!” стало офіційним вітанням українського війська.

Своїм героїзмом, відвагою та самовідданістю нинішні захисники і захисниці звоювали найвищий рівень довіри в українців серед державних та суспільних інститутів, а наше військо стало однією з найбоєздатніших армій Європи, маючи за плечима майже 10 років досвіду боїв у сучасній російсько-українській війні.

Війна формує та гартує українську націю. Своїм героїзмом ми викликаємо повагу і змінюємо світ. Боремося за свободу та незалежність, національну гідність. Віримо, що нинішні захисники та захисниці здобудуть перемогу.

Сьогодні, колектив Білолуцької селищної військової адміністрації вшанував пам’ять полеглих воїнів хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника Слави Героям, загиблим за незалежність та територіальну цілісність України в російсько-українській війні. 

В цей день хочу привітати всіх тих, хто стоїть на захисті кордонів нашої Батьківщини, бережуть спокій і дарують надію на наше вільне і щасливе майбутнє! Ви сильні, стійкі, сміливі і хоробрі. Від усього серця бажаю Вам міцного здоров'я, щастя, добробуту та якнайшвидшої перемоги України! Хай віра українців оберігає вас від ворожої зброї, а любов до країни не вичерпується навіть у найскладніші миті!

 

Шана і слава нашим захисникам і захисницям! Слава Україні!

 

З повагою, начальник Білолуцької СВА

Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора