Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Оздоровлення та відпочинок дітей Білолуцької селищної територіальної громади

Дата: 02.08.2023 15:09
Кількість переглядів: 83

       Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

   Наші діти, безумовно, заслуговують на відпочинок! І літо – найкраща для цього пора: тепла погода, багато сонця, вітаміни і Канікули! Літні канікули дають можливість дітям поповнити сили, зарядитися енергією і відпочити.

   Організованому проведенню  відпочинку дітей сприяла Комплексна програма оздоровлення та відпочинку дітей Білолуцької селищної територіальної громади на 2023 рік, затверджена розпорядженням начальника Білолуцької селищної військової адміністрації від 23.06.2023 № 83. Вона передбачає надання послуг з відпочинку для дітей пільгових категорій безкоштовно. За рахунок додаткової дотації з державного бюджету  були придбані путівки для 11 дітей віком від 10 до 14років з числа внутрішньо переміщених осіб, учасників бойових дій, з багатодітної родини. Завдяки підтримці і небайдужості Артема Лисогора, очільника Луганської обласної військової адміністрації, фінансування відповідних послуг здійснено вчасно і розрахунок проведено у повному обсязі.  

   Діти Білолуцької територіальної громади отримали  чудову можливість відпочити у ДЗСТ ЛОК «Карпатські зорі», який розташований у мальовничому місті Косів, Івано-Франківської області. Прикарпаття – чи не найбагатша область на видовищні місця: найвищі гори України, крижані водоспади, мальовничі високогірні села. 

   Перебуваючи у таборі, діти поринули у справжню «Країну щасливого дитинства», де немає війни, руйнувань і постійних звуків повітряної тривоги.

 Працівники оздоровчого табору забезпечили вихованцям змістовне дозвілля, були щирими друзями і порадниками. П’ятиразове харчування та свіже гірське повітря додали сил та енергії нашим дітлахам. 

Незабутніми враженнями залишаться у пам’яті дітей екскурсії гірськими звивистими стежками на Говерлу, до водоспадів, інших дивовижних місць, різноманітні ігри, квести, захоплюючі спортивні заходи. А найголовніше – це зустріти своїх друзів, які розкидані по всіх куточках країни, знайти нових, і спілкування …. «живе спілкування».

   Найбільше визнання – це відгуки і  слова вдячності самих дітей.

   Ось деякі з них:

   «Мальовнича гірська місцевість, свіже повітря та чаруючі краєвиди зустрічали нас в «Карпатських зорях». Екскурсії, походи, флешмоби, дискотеки та різноманітні змагання - не лишали нам часу сумувати. Заряд енергії поповнювався смачною і корисною їжею. Ми провели час весело, корисно та  цікаво. Респект найкращим  вожатим за дружню і теплу атмосферу, яка завжди була в нашому загоні».

 Валерія.

 

Summer camp is fun!

Summer camp is a fairly tale.

Summer camp is a vocation

I want to go there again.

Eva.

 

    «Це була неймовірно захоплююча подорож і надзвичайний відпочинок. ​Мальовнича Гуцульщина. ​Щоб дістатися до неї, довелося проїхати декілька регіонів нашої країни: Наддніпрянщину, Полісся, Волинь, Поділля, Галичину. Змінювалися ландшафти, природа. Яка красива наша Україна! Яка вона різна!

  Місто Косів Івано-Франківської області, знамените своїми особливими керамічними виробами, розташоване біля підніжжя Карпат, вразило: величні гори, вкриті лісами, на схилах гір красиві чепурні будиночки, річка Рибниця (гірські річки зовсім не схожі на ті, до яких ми звикли), доволі вузенькі дороги, привітні люди. 

   Увесь відпочинок був насичений подорожами у ліс та гори (Острий, Михалків (найвища точка Косіва), відвідинами місцевих музеїв (Національний музей Гуцульщини, музей Писанки у м. Коломия), маєтку св. Миколая, сірко-водневого джерела, нам показали як працює справжній водяний млин. Ми купалися у гірській річці, дивилися цікаве кіно та мультфільми, проводили різноманітні змагання, інтелектуальні ігри, конкурси, майстер-класи, кожного вечора проводився вечірній вогник, де спілкувалися і вирішували, що будемо робити наступного дня. Та головне не це. Виявилося, що походи у гори були підготовкою до підйому на Говерлу. Нас відразу попередили, що на Говерлу підуть не всі, бо це дуже непросте завдання і одного бажання замало. І це дійсно так. Підніматися у гори доволі виснажливе завдання. На шляху до найвищої вершини Карпат декілька етапів. Ліс змінюється камінням, по якому доволі важко йти, але шлях того вартий. Панорама, яка відкривається з Говерли і усвідомлення того, що ти зміг, що ми змогли це зробити варта того, щоб не зважати на втому. На останньому вечірньому вогнику нашої зміни нам вручили сертифікати про підкорення найвищої української вершини… Подорож у Карпати була моєю давньою мрією, а про підкорення Говерли я навіть і не мріяв. Тепер точно знаю, що мрії збуваються і хочу подякувати усім, хто допоміг їм здійснитися.»

Ессе від Ярослава

 

   «Дуже хочеться подякувати за чудовий відпочинок і реабілітацію у дитячому санаторії «Карпатські зорі». Навіть не очікували, що у такий важкий час, коли війна руйнує кожне місто нашої України, забираючи життя і дорослих, і дітей України, нас так радо зустріли і кожного дня прикладали дуже багато зусиль для того, щоб ми відпочили і мали змогу забути хоч на хвилини про те, що йде війна. Я навіть не очікувала, що можна буде так розслабитись і добре насолодитись. Ця краса навкруги. Дружня атмосфера, професійний підхід вихователів допомогли перезавантажитись. Дякую всім, хто надав нам таку можливість на гарний відпочинок і реабілітацію!»

Дарина

 

   «Ми, батьки і діти з Луганської області, дуже вдячні за можливість відпочити нашим дітям у літньому таборі «Карпатські зорі» у місті Косів, Івано-Франківської області.

Діти отримали незабутні враження та море позитивних емоцій від побачених незвичних для нас краєвидів. А особливо – від  зустрічі з давніми друзями, з якими не бачилися більше року. Найбільш вражаючим було сходження на Говерлу.»

 

Богдан та мама Ярослава

 

   Від усієї громади висловлюємо щирі слова подяки та прихильності адміністрації ДЗСТ ЛОТ «Карпатські зорі» та всьому колективу закладу за щирість і відкритість, за  працю заради наших  українських дітей, заради нашого майбутнього!!!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора