Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Артем Лисогор: розвитку громад Луганщини сприятиме USAID

Дата: 28.06.2023 16:40
Кількість переглядів: 64

Фото без описуФото без описуФото без опису

Про це і не тільки йшлося на черговому засіданні Регіонального офісу міжнародного співробітництва при обласній державній адміністрації.

Її учасники поділилися станом реалізації поточних активностей та планами роботи Проекту USAID «Демократичне врядування у Східній Україні» на 2023 рік.

«Ми постійно шукаємо партнерів, які допомагатимуть у відновлення зруйнованих громад Луганщини. Це стосується як високовартісних проектів будівництва, так і багатьох напрямків, як от оснащення робочих місць чи навчальних закладів. Роботи дуже багато – заходячи після військових та піротехніків на звільнені території, ми повинні бути максимально підготовлені для вирішення проблем задля оперативного відновлення життєдіяльності населених пунктів. А вони зовсім різні, наприклад, у Луганську, Новоайдарі чи Рубіжному», – наголосив очільник Луганщини Артем Лисогор, звертаючись до учасників заходу.

 

Він зазначив, що такі зустрічі створюють міцну основу для партнерства між місцевими органами влади та міжнародними організаціями.

 

Робоче засідання також передбачало проведення круглого столу та діалогу, спрямованого на подальшу координацію, обмін інформацією та досвідом.

 

Варто зазначити, що обласною військовою адміністрацією за підтримки названих вище донорів вже реалізовані проекти для цивільних потреб щодо закупівлі 10 потужних генераторів, 100 наборів рацій, 30 квадрокоптерів, 69 супутникових телефонів, 69 наборів персонального захисту.

Департамент міжнародної технічної допомоги, інноваційного розвитку та зовнішніх зносин і Департамент соціального захисту населення ОВА отримали комп’ютерне обладнання для облаштування віддалених робочих місць.

Луганський обласний центр підтримки молодіжних ініціатив та соціальних досліджень – інформаційно-комп’ютерне обладнання, побутову техніку та меблі для облаштування дитячої зони та прихистку у Дніпрі тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора