A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

18 травня День пам'яті жертв геноциду кримськотатарського народу

Дата: 18.05.2023 08:44
Кількість переглядів: 70

Фото без описуІз 18 травня 1944 року за наказом Сталіна було розпочато депортацію кримських татар з рідного півострова до Середньої Азії. Близько 200 тисяч людей депортували в залізничних товарних вагонах.

Нелюдський акт депортації призвів до незліченних жертв. Протягом кількох днів цілий народ було позбавлено Батьківщини. В ешелонах смерті, у місцях спецпоселень загинули тисячі безневинних людей. Було знищено цілі родини.

Сьогодні кримськотатарський народ знову не може почуватися вдома на своїй рідній землі. З початком окупації росією Кримського півострова у 2014 році історія повторюється. Тисячі кримських татар змушені були знову покинути рідні домівки. Всі ці роки російська окупаційна влада кидає за грати, катує, проводить репресивну політику залякування, безслідного зникнення кримських татар, порушення громадянських, політичних і культурних прав.

Віримо в те, що історичну справедливість буде відновлено, що Україна скоро знову буде вільною і незалежною, що скоро ми повернемо всі окуповані території , а росія відповість за всі ті жахливі воєнні злочини, які скоїла!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора