A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

ОБЕРЕЖНО!!! ШАХРАЇ!!!

Дата: 12.04.2023 17:29
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

‼ Шановні громадяни! Звертаємося до Вас з проханням уважно ставитися до будь-яких джерел, які вимагають ваші особисті данні. Перевіряйте достовірність сайтів, сторінок та каналів. Будьте обачні! 

⌛Нещодавно Старобільська районна військова адміністрація зіткнулася з черговою схемою роботи шахраїв. Відповідна інформація була зібрана, опрацьована та надіслана до правоохоронних органів. Вас ми просимо розповсюдити дану публікацію, розповісти про шахрайську схему друзям та близьким, а також за можливості відправити скарги на шахраїв в мережах Фейсбук та Тік-Ток (посилання нижче).

👉 Отже, під однією з публікацій адміністрації був розміщений коментар з пропозицією отримати українцям допомогу та містив в собі посилання на сайт «Support the people of Ukraine». Так званий офіційний сайт https://uappl.org в дійсності не має контактів чи форм для зворотнього зв’язку, реквізитів, юридичної назви чи ще будь-якої інформації, яка б свідчила про достовірність роботи програми допомоги. Також фейсбук-сторінка «проєкту» фактично порожня https://www.facebook.com/uappl.org, а Тік-Ток ресурс https://www.tiktok.com/@uappl.org?lang=uk постійно наповнюється відео людей, які залишили свої відеозвернення з надією на отримання допомоги.

📊 Згідно даних аналізаторів сайтів, вищезгаданий сайт має трафік більше як 1000 переглядів на день. Більшість користувачів сайтів потрапляють на нього по зовнішнім посиланням з мережі Фейсбук. Це все потенційні жертви шахраїв.

🛑 Сама шахрайська схема виглядає наступним чином: в коментарях під постами на Фейсбуці нібито користувачі, а на справді боти з фейковими акаунтами, розміщують заклик «подати заявку на матеріальну підтримку разом із ініціативою UAPPL» чи подібні. В цих коментарях розміщується посилання на сайт, який вимагає від користувачів персональних даних нібито для отримання фінансової допомоги.

Далі шахраї просять людину надати додаткову особисту інформацію (зокрема, номер криптогаманця), зняти про себе відео та навіть запросити друзів, які також постраждали від війни. Потім вони публікують записи у своєму TikTok-каналі нібито проєкту та додають QR-код. Всі охочі можуть просканувати його та пожертвувати певну суму у криптовалюті.

🚫Жодних звітів про отримані кошти, та їх використання не знайдено.

❗Сервіси, які займаються підтримкою українців, що стали жертвами війни, не працюють за такою схемою! Бережіть себе та будьте обачними.

#Шахрайство #Допомога_ВПО #Старобільскька_РДА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора