A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

25 лютого 2023 року виповнюється 152 роки з дня народження Лесі Українки

Дата: 25.02.2023 14:10
Кількість переглядів: 109

  25 лютого 2023 року виповнюється 152 роки з дня народження української письменниці, поетеси, перекладачки та культурної діячки Лесі Українки (справжнє ім’я Лариса Петрівна Косач-Квітка), яка внесла неоціненний внесок в українську літературу. Вона стала символом стійкості, нескореності, принциповості у відстоюванні своїх позицій, сучасним уособленням жіночого образу справжньої Українки!
  В цей непростий для нашої країни час давайте згадаємо, що Леся Українка говорила про росію та якою зображала її у своїх творах:
  “Чи ви знаєте, славетні побратими, що таке убожество? Убожество країни, яку ви називаєте такою великою?… Так, росія величезна, росіянина можна заслати аж на край світу, не викидаючи поза державні межі. Так, росія величезна, голод, неосвіченість, злодійство, лицемірство, тиранія без кінця, і всі ці великі нещастя величезні, колосальні, грандіозні. Наші царі перевищили царів єгипетських своєю схильністю до масивного, їхні піраміди високі й дуже міцні. Ваша Бастілія була ніщо в порівнянні з ними… Не бійтесь, побратими, в’язниця поетів, що люблять волю, батьківщину й народ, не така тісна, як інші місця ув’язнення, вона простора і її славне ім’я – росія”.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора