A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людими

Дата: 21.02.2023 15:14
Кількість переглядів: 105

Фото без опису

    Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці (далі – Міжрегіональне управління) повідомляє про можливість отримання роботодавцями інформаційної підтримки під час організації суспільно корисних робіт.

    Зазначену інформацію можна отримати звернувшись до Міжрегіонального управління e-mail: dsp@smu.dsp.gov.ua або за допомогою сервісу «Інтерактивний інспектор» на офіційному сайті Міжрегіонального управління smu.dsp.gov.ua «Інформаційна підтримка роботодавців». Також інформуємо про можливість отримання безкоштовної професійної консультативної допомоги в сфері повноважень Державної служби України з питань праці на порталі у рубриці «Запитання-відповіді» на сайті Державної служби України з питань праці, а також на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/. Також за посиланням https://www.pratsia.in.ua/forced_labour.php роміщена інформація щодо про ризиків потрапляння у ситуацію торгівлі людьми на офіційних сайтах та сторінках соцмереж.

    Окрім того інформуємо про можливість отримання безкоштовної професійної консультативної допомоги в сфері повноважень Державної служби України з питань праці на порталі у рубриці «Запитання-відповіді» на сайті Державної служби України з питань праці, а також на інформаційному порталі https://pratsia.in.ua/

 

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми

Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці повідомляє про ризики потрапляння у ситуацію торгівлі людьми Всі громадяни повинні бути обачними при пошуку роботи. Саме тому необхідно пам’ятати прості правила безпеки. Не варто погоджуватися на роботу, якщо:

- давлять і вимагають дати згоду негайно (бажаючих багато, чекати не будемо);

 - пропонують працювати нелегально (не треба платити податки, тому зарплатня більша);

- не повідомляють назву або ім’я роботодавця та його реквізити (яке це має значення);

- вимагають віддати паспорт або інші документи (це треба для одержання дозволу, оформлення договору і т.д.);

- вимагають плату за працевлаштування (я маю компенсувати свої видатки на ваше працевлаштування і маю бути впевнений/впевнена, що ви не передумаєте);

- не надають інформації, про роботу, яку треба виконувати (яка різниця, кваліфікація не має значення, розберетеся тощо);

- пропонують явно завищену заробітну плату (це ексклюзивна пропозиція, тільки для вас, бо я відчуваю до вас симпатію і т.д.) тощо.

Що варто робити:

- триматися по двоє або більше;

- не сідати до автомобілів поодинці, записувати номерні знаки авто, котрим їдете;

- в жодному разі не віддавати документи;

- зробити копії важливих документів і надіслати їх на електронну пошту;

 - довіряти свої документи лише працівникам прикордонної служби та поліції;

- не погоджуватися на неофіційну роботу;

- повідомляти рідним докладну інформацію про місце перебування та про подробиці роботи;

- у підозрілих ситуаціях звертатися до поліції або прикордонників тощо. Ознайомитись з інформаційними матеріалами можна на інформаційному порталі https://www.pratsia.in.ua/forced_labour.php. 2 Додаткова інформація про проблему торгівлі людьми, а також контакти організацій, які працюють у напрямку протидії торгівлі людьми, на сайті: stoptrafficking.org. Детальніше про правила безпечного працевлаштування за кордоном на сайті 527.org.ua та/або за посиланням: https://www.527.org.ua/.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора