A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

СБУ затримала агентку РФ, яка збирала розвіддані для вчинення вибухів проти підрозділів української спецслужби на сході України

Дата: 16.02.2022 08:18
Кількість переглядів: 278

СБУ продовжує системно протидіяти розвідувально-підривній діяльності спецслужб РФ проти України. У ході слідчо-оперативних дій у Луганській області затримано агентку так званого «МДБ ЛНР». Вона збирала розвіддані для вчинення ворожих атак із використанням вибухівки проти підрозділів СБУ на сході нашої держави.

За даними слідства, затриманою є місцева жителька, яка у квітні 2021 року була завербована громадянином РФ, представником розвідки незаконних збройних формувань на ТОТ ОРЛО. За завданням свого куратора агентка збирала відомості про адмінбудівлі, автотранспорт, а також особисті дані співробітників СБУ на території Луганщини.

Для передачі одержаної інформації були визначені закриті канали зв’язку.

Завдяки оперативному реагуванню співробітників української спецслужби вдалося запобігти вчиненню вибухів, направлених проти підрозділів СБУ, задіяних у проведенні операції Об’єднаних сил.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Суд обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводили співробітники СБУ в Донецькій та Луганській областях, Головного управління внутрішньої безпеки СБУ за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Пресслужба СБУ в Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора