A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Результати нагляду прокурорів Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури за додержанням законів

Дата: 03.02.2022 10:57
Кількість переглядів: 437

Прокуратура України — Вікіпедія

 Відповідно до вимог наказу Офісу Генерального прокурора України  400 від 29.12.2021 «Про організацію діяльності прокурорів з протидії порушенням прав людини у правоохоронній та пенітенціарній сферах» Новопсковським відділом Старобільської окружної прокуратури протягом минулого періоду 2021 року вживались заходи направлені на неухильне додержання законів  установами підприємствами та організаціями при виконанні судових рішень у кримінальних справах при  застосуванні  заходів   примусового  характеру пов’язаних з обмеженням особистої свободи   громадян.   

         За результатами проведених прокурорських перевірок додержання вимог законодавства, у тому числі при адміністративному затриманні громадян встановлено, що відповідальними посадовими особами ще не у повному обсязі дотримуються вимоги закону з цих питань.  

         Працівниками Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури за результатами виявлених порушень закону керівникам правоохоронних органів та органів місцевого самоврядування в порядку ст. 26 Закону України «Про прокуратуру»  всього  внесено  11 письмових вказівок, 3 посадових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності,  приведено у відповідність 2 судових рішення та виявлені порушення усунуті. 

         Крім того завдяки своєчасному прокурорському втручанню було звільнено з спецприміщення одну незаконно утримувану особу, тобто конституційні права громадян та їх законні інтереси поновлені, що є певним досягненням. Робота на вказаному напрямку прокурорської діяльності продовжується по цей час.

 

 

Начальник Новопсковського відділу

Старобільської  окружної  прокуратури                                 Микола СИЧОВ  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора