A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

2021 рік: СБУ системно протидіє гібридним загрозам на Сході України

Дата: 22.12.2021 15:46
Кількість переглядів: 696

З початку року співробітники Головного Управління СБУ в Донецькій та Луганській областях викрили та затримали 26 шпигунів, агентів ворожих спецслужб та бойовиків незаконних бандитських формувань (НЗФ).

 

Зокрема, за матеріалами СБУ

до 11 років ув’язнення засуджено помічника російського диверсанта Безлера за порушення законів та звичаїв війни. Зловмисник причетний до катувань військовослужбовців сил антитерористичної операції та місцевих жителів тимчасово окупованих територій Донеччини. Відзняті ним «допити» російські спецслужби використовували для проведення інформаційних диверсій проти України.

 

Виявлено 2 перевертнів у погонах у лавах Нацполіції:

 

колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР». Переїхавши на підконтрольну українській владі територію через РФ, зловмисник працевлаштувався адміністратором одного з територіальних сервісних центрів МВС у Херсонській області. За інформацією СБУ, ця посада давала йому можливість передавати представникам бойовиків інформацію із закритих державних баз даних.

 

у лавах Нацполіції Луганщини - колишнього бойовика НЗФ «Армия Юго-Востока». За даними правоохоронців, зловмисник був учасником розвідувального підрозділу бойовиків, який очолював громадянин РФ з позивним «Спец». Бойовики «Спеца» причетні до викрадень та катувань українських патріотів, вбивств військовослужбовців ЗСУ у боєзіткненнях під Рубіжним та у Новоайдарському районі. А у 2016 році зловмисник вирішив «змінити сторону» і приєднався до лав Нацполу. Де і служив до моменту затримання.

 

Обох правопорушників засуджено за участь у незаконних збройних формуваннях.

 

Виявлено та затримано шпигунів:

 

працівника одного зі стратегічних підприємств Миколаєва, який був завербований ФСБ та мав завдання збирати інформацію щодо сучасної військової техніки для ЗС України. Для отримання доступу до закритих програм з використання безпілотних літальних апаратів, зловмисник намагався завербувати одного з керівників наукової установи.

 

ліквідовано агентурну мережу, учасники якої готували терористичний акт у місці дислокації підрозділу ЗСУ. Зловмисники виконували завдання так званого «МДБ ЛНР» у районі проведення ООС. За грошову винагороду збирали та передавали кураторам розвідувальну інформацію про розташування, передислокацію, кількість особового складу, озброєння та військову техніку підрозділів ЗС України.

 

агента російської розвідки, іноземця, який тимчасово проживає на території одного з регіонів України. За завданням представників спецслужби країни-агресора періодично виїжджав у зону проведення ООС для збору розвідувальної інформації: про задіяні в ООС новітні зразки зброї та військової техніки, місця дислокації, кількість особового складу підрозділів ЗСУ тощо.

 

агента російської спецслужби, який під прикриттям посадовця міськради збирав розвідувальну інформацію про військові об’єкти на Харківщині. Чоловік був завербований псевдо чиновником так званої «ДНР». Збирав розвідувальну інформацію про військові об'єкти регіону, особовий склад української спецслужби та підрозділи Збройних сил України, а також про місцевих патріотично налаштованих активістів.

 

Затримано бойовиків:

 

учасника одного з підрозділів «6 отдельного мотострелкового козачьего полка имени атамана Матвея Платова народной милиции ЛНР». Бойовик - виходець з Алчевська, колишній кримінальник, який підозрюється в скоєнні умисного вбивства в 2010 році. У 2014 вступив до лав бандформування,“служив” у мінометному взводі та брав активну участь у спротиві силам АТОООС на Луганщині. Прикриваючись мандатом Спеціального центру координації та контролю припинення вогню, здійснював розвідку залишених позицій ЗСУ в районі КПВВ «Золоте».

 

колишнього співробітника так зв. «МДБ ЛНР», який очолював «спецпідрозділ» бойовиків. Бойовик особисто координував пошук і затримання українських патріотів на тимчасово окупованій території області; взаємодію угрупувань місцевих бойовиків з російськими кураторами.

 

За викритими фактами тривають комплексні заходи для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

 

Пресслужба СБУ в Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора