A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

СБУ відпрацювала дії при можливому нападі терористів в ООС

Дата: 26.11.2021 09:13
Кількість переглядів: 1470

Служба безпеки України провела антитерористичні навчання у районі проведення Операції Об’єднаних сил. Цього разу - у Старобільському районі Луганської області.

Мета тренувань - перевірка готовності усіх суб’єктів боротьби з тероризмом до протидії можливим диверсіям та підвищення рівня міжвідомчої взаємодії під час проведення спецоперацій.

За легендою тренувань, умовні терористи проникли на територію слідчого ізолятору в Старобільську та захопили у заручники співробітників пенітенціарної установи. Злочинці вимагали звільнити осіб, яких взято під варту.

Оскільки вимогу «терористів» не було виконано одразу, їхні спільники вчинили «диверсію», підірвавши міст через ріку Айдар.

В результаті було прийняте рішення про початок силової фази. Бійці Центру спеціальних операцій СБУ «А» нейтралізували «терористів» та звільнили «заручників».

Тим часом вибухотехніки виявили закладені «вибухові пристрої» та знешкодили їх.

Інші учасники навчань оперативно відновили транспортне сполучення через ріку, звівши понтонну переправу та локалізували наслідки диверсії. Умовних диверсантів затримали.

У навчаннях взяли участь регіональні підрозділи Служби безпеки України, Збройних Сил України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Держспецзв’язку, прокуратури, Державної кримінально-виконавчої служби, Держслужби з надзвичайних ситуацій, органи державної влади та місцевого самоврядування.

За оцінками координаційної групи Антитерористичного центру при СБУ, учасники тренувань продемонстрували готовність до злагодженої міжвідомчої взаємодії в умовах проведення антитерористичної операції в районі ООС.

Регулярне проведення таких навчань дозволяє посилити ефективність спільних дій під час проведення реальних спецоперацій.

 

Пресслужба СБУ в Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора