A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

СБУ затримала колишнього ватажка так званого «спецпідрозділу МДБ ЛНР», який брав участь у захоплені Луганського аеропорту

Дата: 23.11.2021 15:01
Кількість переглядів: 1160

Контррозвідники СБУ затримали на Луганщині колишнього бойовика так званого «МДБ ЛНР», який перебував у розшуку за участь у незаконних збройних формуваннях та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України.

За наявними даними, мешканець Луганська на початковому етапі російської агресії обіймав посаду командира бойової тактичної групи в «окремій бригаді спецпризначення «Одеса» так званого «МДБ ЛНР» і брав особисту участь у збройному супротиві силам АТО/ООС.

Очолюваний ним підрозділ сприяв діяльності проросійських бойовиків при штурмі Луганського аеропорту, захопленні приміщень банківських установ та помешкань місцевих жителів.

Представник т.зв. «МДБ» координував пошук і затримання українських патріотів на тимчасово окупованій території області, взаємодію угрупувань місцевих бойовиків з російськими кураторами.

Через конфлікт з іншими ватажками бойовиків зловмисник залишив їх лави і тривалий час переховувався на території РФ.

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів за:

ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України),

ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тривають слідчі дії для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Спецоперація з виведення бойовика на підконтрольну українській владі територію проводилась у взаємодії з представниками Державної прикордонної служби та за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

 

Пресслужба СБУ в Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора