A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Переваги «Електронного кабінету платника»

Дата: 18.11.2021 15:50
Кількість переглядів: 278

Фото без опису

 

З метою забезпечення належного сервісного обслуговування платників податків на веб-порталі ДПС України функціонує електронний сервіс «Електронний кабінет платника», за допомогою якого платники податків можуть вести документообіг та сплачувати податки онлайн, не відвідуючи Центри обслуговування платників, що значно економить час та надає можливість уникнути черги.

Модернізований «Електронний кабінет платника» складається з двох функціональних частинвідкритої (загальнодоступної) та закритої (особистий кабінет).

Користуватися відкритою частиною «Електронного кабінету платника» можна без ідентифікації особи, тобто без електронного цифрового підпису. Через відкриту частину платник податків має можливість скористатися інформацією із загальнодоступних реєстрів; отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності; отримати контакти та адреси центрів обслуговування платників; ознайомитись з новинами Державної фіскальної служби України;  скористатися іншою корисною інформацією.

У приватній частині, після ідентифікації особи за допомогою електронного цифрового підпису, платнику надається можливість скористатися індивідуальним податковим календарем; переглянути та перевірити свої облікові дані; створити запит для отримання інформації; переглянути стан розрахунків з бюджетом; зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних; скористатися сервісами системи «Електронного адміністрування ПДВ» тощо.

Електронний кабінет - це найбільш популярний сервіс ДПС, який є захищеним та безпечним електронним сервісом.

Впровадження інформаційних технологій дає змогу зберегти час для бізнесу та здійснити спілкування з податковою службою комфортно.

Сьогодні у платників, завдяки функціонуванню Електронного кабінету, є можливість отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів.

Зазначений сервіс також надає можливість скористуватись роботою та послугами Порталу електронних послуг ПФУ.

Вхід до приватної частини «Електронного кабінету» здійснюється за адресою cabinet.tax.gov.ua з використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

У зв’язку з карантинними обмеженнями Новопсковська ДПІ Головного управління ДПС у Луганській області рекомендує використовувати електронні сервіси Державної податкової служби.

У разі виникнення питань з приводу користування Електронним кабінетом, платники податків мають можливість звернутися до ДПС за телефоном: 0-800-501-007 (напрямок «0»), до Новопсковської ДПІ за телефоном (06463)2-14-42 або (06463)2-12-61.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора