Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

14 ЖОВТНЯ – ДЕНЬ ЗАХИСНИКА ТА ЗАХИСНИЦІ УКРАЇНИ І СВЯТО ПОКРОВИ МАТЕРІ БОЖОЇ

Дата: 15.10.2021 08:25
Кількість переглядів: 315

День захисника України: п'ять історій про українських воїнів та ветеранів |  Рубрика

14 жовтня в Україні відзначається велике державне та релігійне свято –  День захисника та захисниці України, День Українського козацтва, День створення Української Повстанської Армії та свято Покрови Пресвятої Богородиці.    З нагоди цієї знаменної дати 13 жовтня у Білолуцькій селищній територіальній громаді відбулися урочистості, під час котрих вшанували захисників усіх поколінь, хто у минулому та в умовах сьогодення причетні до збереження волі й цілісності Української держави.

Фото без описуСвяткові заходи у Білолуцьку відвідали голова Білолуцької СТГ Іван Грачевцов, заступник голови Геннадій Бакало, керуюча справами Ірина Антипова,представники депутатського корпусу громади, громадський діяч Василь Каплунов , працівники апарату селищної ради , духовенство, громада і, звісно, почесні гості урочистостей – представники відділу прикордонної служби Білолуцьк  на чолі з начальником Юрієм Мокрицьким, а також помічником начальника відділу, начальником кінологічного відділення відділу прикордонної служби Білолуцьк Євгеном Свириденком і учасниками АТО –наші відважні герої Білолуцької  СТГ, які від початку буремних подій на Сході України стали на варті спокою українців.

Фото без описуФото без описуФото без опису

Відбувся урочистий захід біля «Гайдамацької могили» в с.Можняківка. Вшановуючи полеглих героїв, протиієрей Олександр , настоятель Свято-Троїцького Храму  привітав та побажав міцного здоров’я,  незламного духу воїнам, які захищають нас,  відслужили поминальну  панахиду за воїнами, котрі віддали свої життя за збереження прав і свобод Української землі. Захід супроводжувався патріотичними піснями у виконанні народного вокального чоловічого ансамблю «Два кольори» та гурту «Жайвір»

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Почергово привітали усіх з великим святом селищний голова Іван Грачевцов та громадський діяч Василь Каплунов .  Українським захисникам висловили глибоку вдячність за мирне небо та жертовне служіння своїй землі, наголосивши на глибокій символічності відзначення Дня захисника та захисниці України саме 14-го жовтня – у свято Покрови Пресвятої Богородиці. Героям побажали міцного здоров’я, єдності, упевненості, мужності, міцного духу і патріотизму в серцях. Завершилося віче спільним виконанням Державного Гімну. Наостанок учасники Антитерористичної операції здійснили покладання квітів до «Гайдамацької могили».

Окремо хочеться висловити подяку відділу прикордонної служби Білолуцьк за смачне приготування польової кухні .

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора