A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

До зведеного бюджету платники Луганщини перерахували понад 5,1 млрд грн податків і зборів

Дата: 09.09.2021 09:37
Кількість переглядів: 218

Фото без опису

Як повідомила начальник Головного управління ДПС у Луганській області Ольга Височина, протягом січня – cерпня 2021 року платники Луганщини сплатили до зведеного бюджету 5 млрд 166,2 млн гривень. Це на 28,7 відс. або на 1 млрд 151,2 млн грн більше, ніж у січні – серпні минулого року. Таким чином, забезпечується позитивна динаміка надходжень податків і зборів від платників регіону.

Зокрема, до державної скарбниці надійшло 2 млрд 405 млн гривень. У порівнянні з показниками за аналогічний період 2020 року надходження зросли майже в 1,5 рази або на 703,6 млн гривень.

За її словами, у розрізі основних платежів до державного бюджету надійшло 858,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та військового збору; 1 млрд 114,6 млн грн податку на додану вартість; 115 млн грн податку на прибуток підприємств; 216,8 млн грн рентної плати за користування надрами загальнодержавного значення, 45,4 млн грн екологічного податку.

Крім того, від платників єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування регіону надійшло 2 млрд 605,5 млн грн, що перевищує фактичні надходження за січень – серпень минулого року на 17,7 відс. або на 392,5 млн гривень.

Ольга Височина зазначила, що спостерігається покращення податкової дисципліни, про що свідчить збільшення сплати податків до бюджету.

Вона наголосила, що на сучасному етапі розвитку країни, наповнення державного бюджету є складовою загальнодержавної програми безпеки держави та її громадян. Біля 65 відс. дохідної частини Зведеного бюджету України забезпечується за рахунок надходжень, контроль за справлянням яких покладено на ДПС. Виконання покладених на ДПС завдань лежить у площині тісної співпраці з платниками податків.

«Наша мета – вивести відносини з платниками на новий рівень, який ґрунтується на довірі та партнерстві. У той же час від платників очікуємо прозорого ведення бізнесу та чесної сплати податків», - підкреслила Ольга Височина.

Вона запевнила, що податківці завжди будуть підтримувати відвертий діалог з бізнесом, в якому кожна сторона може висловити свою позицію. Для податкової служби важлива співпраця з бізнес-асоціаціями, з кожним підприємством, з кожним платником податків.

 

Головне управління ДПС у Луганській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора