A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

До уваги водіїв вантажівок!

Дата: 26.07.2021 14:10
Кількість переглядів: 303

Нагадуємо про сезонні обмеження руху великовагових транспортних засобів  у денну пору, а також заборону руху окремими категоріями транспорту дорогами місцевого значення.

Кого стосується заборона? За яких умов обмежується рух?

  • З 1 червня 2021 року  на дорогах Луганщини діють обмеження руху великовагового транспорту загальною вагою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш 7 тон, при температурі повітря більше +28С.

  • рух транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тон дорогами загального користування місцевого значеннязаборонений

 

Для чого вводяться обмеження руху?

  • Обмеження введені з метою збереження дорожнього покриття,особливо у період спекотної погоди.

На підставі чого? Нормативна база

  • Обмеження руху великогабаритних транспортних засобів введені згідно законодавства України.

Керуючись вимогами Законів України «Про дорожній рух», «Про автомобільні дороги» та постанови Кабінету Міністрів України від 27.06.2007 № 879 «Про заходи щодо збереження автомобільних доріг загального користування», з метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг при температурних показниках повітря вище +28 С, з 01 червня кожного року в денну пору доби застосовуються обмеження та заборона руху автомобільними дорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тон.

Відповідно до п. 22.5 ПДР України рух транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тон дорогами загального користування місцевого значення заборонений.

 

 

Для кого робимо виняток?

  • Вантажівок, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Обмеження вводяться у зв’язку з тим, що асфальтобетонне покриття автомобільних доріг має властивість акумулювати сонячну енергію через темний колір поверхні, в літню пору року його температура значно вища ніж температура повітря. При температурі повітря + 28 С температура асфальтобетонного покриття дороги сягає + 43 С, що приводить до розм’якшення бітумів і відповідно втратою асфальтобетону необхідної міцності.

Конструктив дорожнього одягу автодоріг загального користування місцевого значення не розрахований витримувати дуже великі навантаження

Що робити водіям?

  • Перечекати спекотний період можна на майданчиках для тимчасової стоянки транспортних засобів в смугах відведення автомобільних доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

  • Заздалегідь розраховувати маршрут руху в об’їзд автодоріг загального користування місцевого значення

Відшукати місце відстою вздовж державних доріг можна за вказівниками або скористатися нашою Google мапою: https://bit.ly/3tW0aKP


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора