A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Суд застосував примусові заходи медичного характеру до чоловіка, який незаконно придбав, виготовив, зберігав та перевозив наркотичні засоби, без мети збуту

Дата: 30.06.2021 08:13
Кількість переглядів: 309

Фото без опису

Новопсковський районний суд Луганської області розглянув клопотання про застосування примусових заходів медичного характеру щодо місцевого мешканця, за фактом вчинення ним суспільно-небезпечного діяння, передбаченого частиною першою статті 309 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту).

Під час розгляду клопотання судом було встановлено, що в середині серпня 2020 року місцевий мешканець, маючи хронічне психічне захворювання, згідно висновку судово-психіатричної експертизи, на території покинутої ферми незаконно придбав дикорослі рослини коноплі. Надалі шляхом перетирання долонями обох рук подрібнив придбані ним раніше висохлі верхівкові частини дикорослих рослин коноплі, тим самим незаконно виготовив особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс.

У подальшому підозрюваний, знаходячись у громадському місці, на території зупинки громадського транспорту, розпивав пиво та був виявлений в ході несення служби дільничним офіцером поліції, яким під час складання протоколу про адміністративне правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді), при проведенні особистого огляду та огляду речей підозрюваного з його добровільної згоди, у зовнішній правій верхній кишені його куртки виявлено та у послідуючому під час огляду місця події, вилучено прозорий поліетиленовий пакет з особливо небезпечним наркотичним засобом, обіг якого заборонено – канабісом, масою у перерахунку на суху речовину 11,28 грамів.

За результатами судового розгляду, з урахуванням характеру та тяжкості наявного психічного захворювання, ступеня небезпечності психічно хворого для себе та інших осіб, а також тяжкості вчинення суспільно-небезпечного діяння, судом прийнято рішення застосувати до підозрюваного, примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до психіатричного закладу із звичайним наглядом.

 

 

За матеріалами Новопсковського відділу

Старобільської окружної прокуратури

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора