A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Кримінальна відповідальність за незаконне поводження з бойовими припасами, вибуховими речовинами і вибуховими пристроями та підстави звільнення від кримінальної відповідальності, передбаченою ст. 263 КК України

Дата: 23.06.2021 14:23
Кількість переглядів: 266

Шановні громадяни! звертаю вашу увагу що, придбати та зберігати зброю можна тільки після отримання в органах поліції відповідного дозволу, необхідно пам’ятати, що зберігання зброї без дозвільних документів це кримінальне правопорушення. Відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами передбачена частиною 1 статті 263 Кримінального Кодексу України та тягне за собою покарання у вигляді позбавлення волі строком до 7 років. Забороняється пересилання поштою пороху, зброї, боєприпасів, основних частин зброї, пристроїв та патронів до них. 

        Звільняється від кримінальної відповідальності особа, яка вчинила злочин, передбачений частиною 1 або 2 цієї статті, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

       Встановлено, що на даному напрямку діяльності протягом минулого періоду 2021 року проводилась певна робота працівниками відділу поліції №1 Старобільського РУП ГУНП в області під час розслідування кримінальних проваджень зазначеної категорії та безпосереднім процесуальним керівництвом прокурорів Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури.

       Завдяки вжитим заходам на території району виявлялись особи, які вчинили злочини пов’язані із незаконним носінням, зберіганням, придбанням, передачею чи збутом вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв. Так  стосовно 5 осіб кримінальні провадження направлені до суду для розгляду, у тому числі з постановами про звільнення від кримінальної відповідальності осіб, які добровільно здали зброю та бойові припаси. 

       Робота на цьому напрямку діяльності продовжується. 

 

 

Прокурор Новопсковського відділу

Старобільської окружної прокуратури                                       М.М. Сичов


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора