A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

За надання працівнику поліції неправомірної вигоди – понад 3 роки у в’язниці: чоловік хотів уникнути адміністративної відповідальності за порушення правил щодо карантину людей

Дата: 23.06.2021 14:19
Кількість переглядів: 282

Фото без опису

За публічного обвинувачення прокурорами  Новопсковського відділу Старобільської окружної прокуратури судом ухвалено вирок, яким місцевого мешканця засуджено до 3 років 5 місяців позбавлення волі за фактом надання неправомірної вигоди службовій особі органів Національної поліції (ч. 1 ст. 369 КК України) та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання наркотичних засобів без мети їх збуту (ч. 1 ст. 309 КК України).

Слідством встановлено, в серпні 2020 року раніше судимий місцевий мешканець  незаконно придбав та в подальшому незаконно зберігав для власного вживання за місцем свого мешкання особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс. Разом з тим, наприкінці березня 2021 року чоловік, який перебував у приміщенні магазину без захисної маски, з метою уникнення адміністративної відповідальності, надав інспектору СРПП відділу поліції № 1 Стробільського РУП ГУНП в Луганській області неправомірну вигоду у розмірі 1 тис. грн. за не складення стосовно нього працівниками поліції протоколу про адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1       ст. 44-3 КУпАП. 

Новопсковським районним судом Луганської області визнано вину чоловіка доведеною у повному обсязі та підтримано позицію сторони обвинувачення щодо притягнення останнього до кримінальної відповідальності у вигляді реальної міри покарання.

 

Довідково: на даний час вирок суду не набрав законної сили, оскільки триває строк апеляційного оскарження – 30 днів з дня проголошення вироку.

 

Прокурор Новопсковського відділу                                               В. Полинюк

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора