Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

До уваги забудовників.

Дата: 28.05.2021 11:24
Кількість переглядів: 335

Фото без опису

Відповідно до ст. 27 Закону України « Про регулювання містобудівної діяльності» та згідно з Наказом міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України «Про затвердження Порядку видачі будівельного паспорта забудови земельної ділянки» - забудова присадибних, дачних і садових земельних ділянок може здійснюватися на підставі будівельного паспорта забудови земельної ділянки (далі - будівельний паспорт).

Будівельний паспорт визначає комплекс містобудівних та архітектурних вимог до розміщення і будівництва індивідуального (садибного) житлового будинку, садового, дачного будинку не вище двох поверхів (без урахування мансардного поверху) з площею до 500 квадратних метрів, господарських будівель і споруд, гаражів, майстерні, літньої кухні, бані, котельні, елементів благоустрою та озеленення земельної ділянки. Для спрощення розуміння можна сказати, що будівельний паспорт на сьогодні замінює проект будівництва будинку і є однією з підстав для початку законного будівництва.

Відповідно до  ст. 36 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» , право на виконання будівельних робіт на об’єктах, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об’єктів з незначними наслідками (СС1), об’єктах, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, надається замовнику після подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт.   

Надання будівельного паспорта здійснюється уповноваженим органом містобудування та архітектури, а саме відділом містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Білолуцької селищної ради, на безоплатній основі протягом десяти робочих днів з дня надходження відповідної заяви та пакета документів, перелік яких визначається центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері містобудування.

Доречи, право власності у особи на самочинне будівництво не виникає, ст. 96 КУпАП також передбачено адміністративну відповідальність, зокрема за виконання будівельних робіт без подання повідомлення про початок виконання зазначених робіт щодо об’єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта, а також наведення недостовірних даних у такому повідомленні. Визначено, що такі дії тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот п’ятдесяти до трьохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (4250-5950 грн.).

 

Начальник відділу містобудування,

архітектури та житлово-комунального

господарства Білолуцької селищної ради                                         Тетяна ПОХІДНЯК


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора