A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

До завершення деклараційної кампанії – 2020 залишилося менше місяця

Дата: 13.04.2021 14:57
Кількість переглядів: 188

Фото без опису

До завершення деклараційної кампанії – 2020 залишилося менше місяця

 

У Головному управлінні ДПС у Луганській області інформують, що закінчується   кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2020 року.

Згідно вимог Податкового кодексу України обов’язковому декларуванню підлягають:

- доходи, з яких при нарахуванні або виплаті ПДФО не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільгосппродукції фізичним особам, тощо);

- спадок  від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення та подарунки від осіб, які не є членами сім’ї першого ступеня споріднення;

- додаткове благо, зокрема, дохід у вигляді основної суми боргу (кредиту) платника податку, прощеного (анульованого) кредитором за його самостійним рішенням, не пов’язаним з процедурою банкрутства, до закінчення строку позовної давності, якщо його сума перевищує 25 відсотків однієї мінімальної заробітної плати (у розрахунку на рік), встановленої на 1 січня звітного податкового року;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи;

-інші неоподатковувані під час отримання доходи.

Акцентуємо увагу, що граничним терміном подання Декларації за 2020 рік для громадян, які зобов’язані подати Декларацію, та осіб, які здійснюють незалежну професійну діяльність є –30.04.2021.

Отож, громадянам, які  отримували у 2020 році доходи, з яких не сплачено податків, варто вже зараз спланувати своєчасне подання декларації про доходи. Враховуючи карантинні обмеження, в податковій службі рекомендують декларацію про доходи подавати в електронному вигляді через Електронний кабінет платника, попередньо отримавши кваліфікований електронний підпис.

Крім обов’язкового подання Декларації громадяни, за певних умов, можуть подати Декларацію і реалізувати своє право на податкову знижку. Громадяни, які бажають реалізувати своє право на податкову знижку за наслідками 2020 року, можуть подати декларацію до 31 грудня  2021 року.

Несвоєчасне подання платником податків або іншими особами, зобов’язаними нараховувати і сплачувати податки та збори, податкових декларацій (розрахунків), а також іншої звітності, обов’язок подання якої до контролюючих органів передбачено Кодексом, тягне за собою накладення штрафу в розмірі 340 гривень (п. 120.1 ст. 120 Кодексу).

Крім того, відповідно до ст. 1641 Кодексу України про адміністративні правопорушення (зі змінами) за неподання або несвоєчасне подання громадянами декларацій про доходи чи включення до декларацій перекручених даних, неведення обліку або неналежне ведення обліку доходів і витрат, для яких законами України встановлено обов’язкову форму обліку, тягне за собою попередження або накладення штрафу в розмірі від трьох до восьми неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Сподіваємося, що громадяни відповідально поставляться до вимог законодавства та своєчасно виконають свій конституційний обов’язок щодо декларування доходів, адже від цього залежить розвиток держави, її фінансова безпека та рівень соціального захисту, як зазначили у відомстві.

 

Старобільський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Луганській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора