A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Оподаткування доходів від продажу власної продукції тваринництва

Дата: 06.04.2021 14:10
Кількість переглядів: 213

Фото без опису

Оподаткування доходів від продажу власної продукції тваринництва

 

У Головному управлінні ДПС у Луганській області роз’яснюють, статтею 165.1.24 Податкового кодексу України передбачено, що при продажу власної продукції тваринництва груп 1 - 5, 15, 16 та 41 УКТ ЗЕД, отримані від такого продажу доходи не є оподатковуваним доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (у 2020 році - 236150 грн). Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної продукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок.

До цієї продукції належать живі тварини, м’ясо, їстівні субпродукти, риба, молоко та молочні продукти, яйця птиці, натуральний мед, їстівні продукти тваринного походження, жири та олії рослинного або тваринного походження, готові харчові продукти, шкури необроблені (крім натурального та штучного хутра) і шкіра вичинена.

У разі коли сума отриманого доходу перевищує встановлений розмір, фізична особа зобов'язана падати контролюючому органу довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, що видається у довільній формі сільською, селищною, міською радою або радою об'єднаних територіальних громад, що створена згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за місцем податкової адреси (місцем проживання) власника продукції тваринництва. Якщо довідкою підтверджено вирощування проданої продукції тваринництва безпосередньо платником податку, оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Якщо таким платником податку не підтверджено самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, доходи від продажу якої він отримав, такі доходи підлягають оподаткуванню ПДФО на загальних підставах за ставкою 18 % та війсковим збором за ставкою 1,5 % згідно Податкового кодексу України.

Старобільський сектор організації роботи організаційно-розпорядчого управління Головного управління ДПС у Луганській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора