A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Коли надсилається Повідомлення про виявлення несправностей ПРРО за формою №2 - ПРРО

Дата: 06.04.2021 14:09
Кількість переглядів: 235

Коли надсилається Повідомлення про виявлення несправностей ПРРО

за формою №2 - ПРРО

 

Головне управління ДПС у Луганській області повідомляє, що наказом Міністерства фінансів України від 23.06.2020 №317 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 14 червня 2016 року № 547» внесені зміни до порядків щодо реєстрації реєстраторів розрахункових операцій та книг обліку розрахункових операцій.

Пунктом 12 розділу ІІ наказу №317 встановлено, що у разі виявлення несправностей ПРРО або його викрадення чи компрометації особистого ключа суб'єкт господарювання зобов'язаний протягом дня, в якому виявлено несправність, засобами Електронного кабінету або засобами телекомунікацій направити до контролюючого органу, виробника ПРРО та/або центру сервісного обслуговування (за наявності) Повідомлення про виявлення несправностей програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 2-ПРРО (додаток 2) (далі - Повідомлення за формою № 2-ПРРО).

На період виходу з ладу ПРРО розрахункові операції не здійснюються до моменту усунення несправностей або підключення резервного РРО. Якщо в Повідомленні за формою № 2-ПРРО зазначено, що ПРРО має несправність, до Реєстру вноситься відмітка про те, що ПРРО є несправним та після усунення несправностей для відновлення роботи ПРРО суб'єкт господарювання подає Заяву з позначкою "Відновлення роботи". Якщо така Заява не надійшла протягом місяця, до Реєстру вноситься запис про скасування реєстрації ПРРО. Нагадуємо, що реєстрація ПРРО діє до дати скасування реєстрації ПРРО, що здійснюється шляхом виключення його з Реєстру та закриття фіскального номера, який не підлягає використанню надалі.

Реєстрація ПРРО скасовується на підставі Заяви з позначкою «Скасування реєстрації», яка подається засобами Електронного кабінету чи засобами телекомунікацій, або на підставі Повідомлення за формою № 2-ПРРО з позначками «несправність» або «крадіжка пристрою чи компрометація ключа».

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора