A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Білолуцька селищна рада вкотре застерігає !!!

Дата: 16.03.2021 13:26
Кількість переглядів: 2266

Фото без опису

Білолуцька селищна рада вкотре застерігає, що спалювання сухої трави і листя загрожує виникненням масштабних пожеж в лісах і населених пунктах, небезпечних для здоров'я людей, особливо для тих, хто має серцеві та алергічні захворювання і проблеми з дихальними шляхами. Так, 11.03.2021 року, на тна ділянці відділу прикордонної служби "Білолуцьк" відділення інспекторів прикордонної служби "Лозно-Олександрівка" на напрямку н.п Ровеньки(РФ) - н.п Шарівка(Україна) на відстані до 1000 метрів від Державного кордону здійснено підпал та горіння сухої трави та очерету в болотянистій місцевості що в подальшому могло призвести до негативних наслідків.

Шановні мешканці! Нагадуємо Вам, що за вищевказані вчинки передбачено адміністративна відповідальність за порушення вимог Закону України від 13.04.2020 року №556-ХІ "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з метою збереження довкілля (щодо посилення відповідальності за дії, спрямовані  на забруднення атмосферного повітря та знищення або пошкодження об'єктів рослиного світу )" та кримінальна відповідальність за статтею 245 ККУ "Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світ".

Фото без опису

Стаття 245. Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу

1. Знищення або пошкодження лісових масивів, зелених насаджень навколо населених пунктів, вздовж залізниць, а також стерні, сухих дикоростучих трав, рослинності або її залишків на землях сільськогосподарського призначення вогнем чи іншим загальнонебезпечним способом - караються штрафом від трьохсот до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до п'яти років, або позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті самі дії, якщо вони спричинили загибель людей, масову загибель тварин або інші тяжкі наслідки - караються позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

Рятувальники закликають не провокувати пожежі у природних екосистемах та дотримуватись правил пожежної безпеки! Не знищуй життя!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора