A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

ДО УВАГИ ГРОМАДСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ ТА ФОРМУВАНЬ!!! ІНФОРМАЦІЯ ВІД МІНІСТЕРСТВА ЮСТИЦІЇ УКРАЇНИ!

Дата: 07.12.2020 13:07
Кількість переглядів: 321

Фото без опису

Відокремлені підрозділи громадського об'єднання.

Державна реєстрація відокремлених підрозділів громадського об'єднання

 

            В процесі діяльності громадських об'єднань може поставати необхідність створити відокремлені підрозділи, які будуть представляти інтереси громадського об'єднання на певній території та здійснювати заходи щодо реалізації мети діяльності громадського об'єднання.

            Громадське об'єднання зі статусом юридичної особи може мати відокремлені підрозділи, які утворюються за рішенням відповідного керівного органу громадського об'єднання згідно із статутом.

       Відокремлені підрозділи громадського об’єднання створюються та реєструються без статусу юридичної особи.

       Відокремлені підрозділи громадського об’єднання утворюються та здійснюють свою діяльність на основі статуту громадського об’єднання.

        Відокремлені підрозділи громадського об’єднання зі статусом юридичної особи можуть мати своє положення, якщо це передбачено статутом громадського об’єднання.               Положення про відокремлений підрозділ громадського об’єднання містить інформацію про найменування відокремленого підрозділу, назву керівних (та в разі потреби контролюючих) органів, порядок обрання (призначення), строк повноважень, перелік повноважень керівних (та в разі потреби контролюючих) органів. Положення про відокремлений підрозділ громадського об’єднання не може суперечити законам та статуту громадського об’єднання.

            Для державної реєстрації створення відокремленого підрозділу громадського об'єднання зі статусом юридичної особи подаються такі документи:

            заява про державну реєстрацію створення відокремленого підрозділу юридичної особи;

            примірник оригіналу (нотаріально засвідчена копія) рішення уповноваженого органу управління громадського об'єднання зі статусом юридичної особи про створення відокремленого підрозділу;

            структура власності за формою та змістом, визначеними відповідно до законодавства;

            витяг, виписка чи інший документ з торговельного, банківського, судового реєстру тощо, що підтверджує реєстрацію юридичної особи - нерезидента в країні її місцезнаходження, - у разі, якщо засновником громадського об'єднання зі статусом юридичної особи є юридична особа - нерезидент;

            нотаріально засвідчена копія документа, що посвідчує особу, яка є кінцевим бенефіціарним власником громадського об'єднання зі статусом юридичної особи, - для фізичної особи - нерезидента та, якщо такий документ оформлений без застосування засобів Єдиного державного демографічного реєстру, - для фізичної особи - резидента.

            Звертаємо увагу, що станом на 07.12.2020 нормативно-правовий акт, яким затверджено форму та структуру власності ще не прийнято!

            За державну реєстрацію створення відокремленого підрозділу громадського об'єднання зі статусом юридичної особи адміністративний збір не справляється.

            Строк розгляду документів, поданих для державної реєстрації відокремленого підрозділу громадського об'єднання зі статусом юридичної особи - не пізніше трьох робочих днів з дати подання документів для державної реєстрації.

Контактні номери телефонів з питань державної реєстрації громадських формувань у Луганській області - 0645242216, 0953624202.

Он-лайн будинок юстиції.

Як подати документи для державної реєстрації громадської організації зі статусом юридичної особи онлайн

 

            Після створення громадської організації перед засновниками постає необхідність подати документи для державної реєстрації.

            Зробити це можна звернувшись до уповноваженого органу з питань державної реєстрації (особисто, надіслати документи поштовим відправленням), подати документи для державної реєстрації через центр надання адміністративних послуг або скориставшись онлайн послугами Міністерства юстиції України за допомогою Он-лайн будинку юстиції.

            Он-лайн будинок юстиції (посилання у мережі Інтернет - https://online.minjust.gov.ua) (далі – Портал), як онлайн сервіс, забезпечує можливість подачі документів для державної реєстрації громадської організації зі статусом юридичної особи онлайн.

            Обов'язковою умовою подання документів для державної реєстрації через Портал є наявність електронного цифрового підпису (далі - ЕЦП) засновників громадської організації та заявника – особи, яка має право представляти громадську організацію для здійснення реєстраційних дій.

            Документи для державної реєстрації в електронній формі подаються заявником через персональній кабінет на Порталі. Після реєстрації у персональному кабінеті на Порталі необхідно увійти до розділу "Послуги", у цьому розділі обрати "Подати заяву", і перейти "Державна реєстрація створення громадської організації зі статусом юридичної особи".

            Далі заявником заповнюється заява про державну реєстрацію створення юридичної особи. При заповненні заяви необхідно уважно ставитись до внесення відомостей до відповідних граф та блоків. По закінченню формування заяви заявником завантажуються у форматі PDF документи, які подаються для державної реєстрації створення громадської організації зі статусом юридичної особи відповідно до переліку визначеного діючим законодавством.

            Підписання документів здійснюється за допомогою ЕЦП. Далі необхідно перевірити заповнену та сформовану заяву і завантажені документи після чого заявник підписує ЕЦП заяву.

            Потім, користуючись порадами на Порталі, засновники підписують ЕЦП протокол установчих зборів засновників та установчий документ.

            Заява та документи автоматично відправляються на розгляд державному реєстратору після підписання документів всіма засновниками! Тому, перед підписанням заяви та документів ЕЦП, необхідно уважно перевірити їх, оскільки після підписання документів засновниками їх неможливо корегувати, вносити зміни тощо.

            Протягом трьох робочих днів у персональному кабінеті на Порталі заявник отримує відповідь про державну реєстрацію громадської організації зі статусом юридичної особи або про відмову в державній реєстрації.

            Контактні номери телефонів з питань державної реєстрації громадських формувань у Луганській області - 0645242216, 0953624202.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора