A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

УПРАВЛІННЯ СОЦЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ ІНФОРМУЄ ОТРИМУВАЧІВ СОЦІАЛЬНОЇ ДОПОМОГИ, ЖИТЛОВИХ СУБСИДІЙ!

Дата: 26.05.2020 11:25
Кількість переглядів: 392

Фото без опису

Про верифікацію державних виплат 

       Управління соціального захисту населення Новопсковської райдержадміністрації інформує одержувачів різних видів державних допомог про систематичне проведення Міністерством фінансів, спільно з Міністерством соціальної політики, верифікації соціальних виплат, на підставі Закону України »Про верифікацію та моніторинг державних виплат» від 03.12.2019 року. Мова йде про комплекс заходів щодо збору та перевірки достовірності інформації, що визначена законодавством для  призначення, нарахування та/або здійснення державних виплат і впливає на визначення права на отримання та розмір таких виплат, а також виявлення невідповідності даних у автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних.  
         Такі кроки спрямовані на те, щоб допомогу з державного бюджету отримували саме ті громадяни, кому вона дійсно потрібна, а також з метою забезпечення ефективного використання бюджетних коштів.  
       Лише за чотири місяці 2020 року управлінням соціального захисту населення виявлено 41 порушення, загальна сума надміру виплачених державних соціальних допомог складає 97,1 тис. грн.,  житлових субсидій – 205,0 тис. грн. Причиною надміру виплачених соціальних допомог та субсидій стало те, що громадяни в заяві та/або декларації зазначили недостовірні дані або не своєчасно повідомили про зміни обставин, що вплинуло на встановлення права на соціальну допомогу або визначення її розміру.
      Додатково повідомляємо, що громадянин, якому призначено житлову субсидію, зобов’язаний протягом 30 календарних днів після виникнення обставин поінформувати управління:
  -    про зміну складу зареєстрованих у житлову приміщені (будинку) членів домогосподарства;
  - зміни соціального статусу членів домогосподарства (одруження, розлучення, смерть, досягнення пенсійного віку тощо);
  - зміни переліку отримуваних житлово-комунальних послуг, умов їх надання;
  - будь-хто із складу домогосподарства або член сім’ї особи із складу домогосподарства здійснив купівлю або іншим законним способом (дарування, спадщина) набув права власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб, будівельні матеріали, інші товари на суму, яка на дату купівлі, набуття права власності в інший законний спосіб  перевищує 50 тис. гривень;
 - набуття права власності на транспортний засіб особою із складу домогосподарства або членом сім’ї особи із складу домогосподарства незалежно від реєстрації їхнього місця проживання (фактичного місця проживання) з дати випуску якого минуло менше ніж 5 років (крім мопеда та причепа).

         У той же час житлову субсидію може бути призначено у виняткових випадках за рішенням районної комісії з розгляду звернень щодо надання субсидій, державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, при зверненні громадян з урахуванням конкретних обставин, що сталися, за винятком: 
   1) якщо опалювальна площа житлового приміщення перевищує 120 кв. метрів для квартир,  200 кв. метрів для індивідуальних будинків; 
 2) коли особи перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи. До 60- денного періоду перебування за кордоном не включається дні службового відрядження, лікування або навчання за кордоном, що підтверджуються відповідними документами.

        Отже при своєчасному зверненні на районну комісію можна попередити про виникнення переплат та непорозумінь. 
               Тому, якщо ви вже маєте державну підтримку або тільки збираєтеся звернутися по неї, вам треба уважно, самостійно та відповідально заповнювати заяву і декларацію для призначення різних видів державних допомог. Запитуйте фахівця з прийому документів про незрозумілі розділи, графи в заяві та декларації, які заповнюєте. 
         Важливо, що обробка даних під час верифікації проводиться без людського втручання, в автоматичному режимі засобами інформаційно-аналітичної платформи, а також з додержанням законодавства про захист персональних даних, тому людський фактор відсутній.
Додаткову інформацію Ви можете отримати за телефонами управління соціального захисту населення: (06463)2-13-61, (066) 286-70-38, а також в уповноважених осіб сільських (селищних) рад за місцем проживання. Мешканці Новопсковської ОТГ можуть отримати консультацію в ЦНАПі за тел. (066) 142-62-33.

 

 

(За матеріалами офіційного сайту Мінсоцполітики)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора