A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Інформація до відома населення

Дата: 05.09.2018 15:27
Кількість переглядів: 536

                                                  Поділ чи об'єднання земельних ділянок

         Земельна ділянка — це частина земної поверхні з установленими межами, певним місцем розташування, з визначеними щодо неї правами.

         Під час поділу чи об'єднання раніше сформованих земельних ділянок відбувається формування нової чи нових земельних ділянок.    Формування  земельної ділянки передбачає визначення її площі, меж  та внесення інформації про неї до Державного земельного кадастру.

         Документами, необхідними для поділу чи об’єднання земельних ділянок є:

         -нотаріально засвідчена заява власника земельної ділянки та розроблена землевпорядною організацією технічна документація на поділ земельної ділянки.

         Крім нотаріальної заяви на поділ земельної ділянки, землевпорядній організації також треба надати:

- нотаріально засвідчену копію правовстановлюючого документу на земельну ділянку (державний акт, договір купівлі-продажу, дарування, міни, тощо);

- копії ідентифікаційних даних власника (паспорт, ідентифікаційний номер).

         Крім того, якщо власників земельної ділянки декілька (спільна часткова або сумісна власність між співвласниками), то в такому випадку укладається нотаріальний договір на поділ земельної ділянки між співвласниками.                                                                                  Звертаємо увагу, що цільове призначення земельних ділянок, утворених в результаті поділу первісної земельної ділянки, не може змінитись, а залишається таким, як і в первісної земельної ділянки (до поділу).

         Поділ земельної ділянки здійснюється на підставі відповідної землевпорядної документації шляхом реєстрації новостворених земельних ділянок у Державному земельному кадастрі. Також за бажанням власника може бути здійснено об’єднання земельних ділянок. Це можливо, якщо особа стає власником сусідніх земельних ділянок і бажає їх об’єднати. При цьому земельні ділянки повинні мати спільний кордон і однакове цільове призначення.

         Звертаємо увагу, що при об’єднанні або поділі земельної ділянки на новостворені земельні ділянки переходять усі обтяження та обмеження, які існували раніше і стосувалися попередніх земельних ділянок.

         Після отримання витягів з кадастру на земельні ділянки, що утворились в результаті поділу, або об'єднання разом з документом, що посвідчує право власності на земельну ділянку до її поділу або об'єднання (крім випадків, коли право власності на таку земельну ділянку вже зареєстровано в Державному реєстрі прав) необхідно звернутись до центру надання адміністративних послуг або державного чи приватного нотаріуса для реєстрації права власності на новостворені земельні ділянки в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

         Головне територіальне управління юстиції 

         у Луганській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора