A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Про роботу комісії з питань захисту прав дитини

Дата: 23.05.2018 11:49
Кількість переглядів: 547

           Відповідно до п.п.4 п.б) ч.1ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України  «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», Порядку провадження органами опіки та піклування діяльності, пов’язаної із захистом прав дитини, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 24.09.2008 №866 (із змінами),  органами опіки та піклування є районні, районні у містах, виконавчі комітети міських, районних у містах, сільських, селищних рад.

             Білолуцька селищна рада, як органи опіки та піклування здійснює свою діяльність відповідно до чинного законодавства України. Для допомоги у роботі служби у справах дітей Новопсковської районної державної адміністрації щодо забезпечення захисту прав та законних інтересів дітей   рішенням Білолуцької селищної ради від 09.11.2015 за № 1/11 “Про затвердження складу комісію з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Білолуцької селищної ради»  створена комісія з питань захисту прав дитини, яка є консультативно-дорадчим органом.

        22 травня 2018 року було здійснено виїзд комісії з захисту прав дитини при виконавчому комітеті Білолуцької селищної ради обстежено умови проживання дітей про, що складено акти обстеження житлово-побутових умов проживання сімей на території селищної ради, які перебувають на обліку у службі у справах дітей.

             Опрацювання матеріалів виявило, що через недбалість батьків злісно порушуються права дитини і такі випадки на території селищної ради є непоодинокими.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора