A A A K K K
для людей із порушенням зору
Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

ДО УВАГИ МОЛОДІ!

Дата: 19.02.2019 10:49
Кількість переглядів: 586

           14 січня 2019 року уряд затвердив положення про молодіжні консультативно-дорадчі органи (КМДО, або молодіжні ради).Зокрема, Типове положення про молодіжний консультативно-дорадчий орган регіонального рівня та Типове положення про молодіжний консультативно-дорадчий орган місцевого рівня.

Молодіжна рада – це інструмент молодіжного “голосу”, який дає можливість почути молодих людей. Цей консультативно-дорадчий орган, який утворюється при органах місцевого самоврядування із представників молоді для консультування, розробки та реалізації молодіжної політики на місцях.

             За інформацією проекту «Молодіжні ради України», таких консультативних органів молоді в Україні налічується уже понад 80. Усі вони мають різні положення, різну структуру та потенціал. Частина рад створена при конкретних особах (міські голови, голови ОДА), частина при виконавчих органах міських рад (управління молоді, департаменти сім’ї, молоді та спорту). Така різноманітність часто призводить до того, що ради між собою не співпрацюють і по суті є різними органами за своїми положеннями.

         Затвердження таких типових положень дає можливість уніфікувати ради по всій країні та активізувати сам рух створення молодіжних консультаційно-дорадчих органів в Україні, що посилить участь молоді у прийнятті рішень на місцях. За задумом авторів, ці документи можуть бути адаптовані для кожної громади, адже несуть у собі лише рекомендацію щодо формування ради, її роботи та позиції.

         Матеріали для ознайомлення:

- методичні рекомендації Всеукраїнська асоціація викладачів історії та суспільних дисциплін «Нова Доба» 

          Молодь є невід’ємною частиною громади. Активна і рівноправна участь молоді у формуванні громадянського суспільства – свідчення здорових процесів розвитку спільноти.

         З метою налагодження ефективної взаємодії органів місцевого самоврядування з громадськістю селищний голова Полтенко С.П. надає пропозицію  створення молодіжної ради.

           Виявлення та залучення соціально активної молоді до реалізації молодіжної політики в  територіальній громаді дозволить розробити механізм взаємодії виконавчих органів селищної ради (місцевого самоврядування) і молодіжних громадських організацій, ініціативних груп на засадах партнерства, відкритості та прозорості.

          Молодіжна рада створюється з метою надати можливість молоді брати безпосередню участь у формуванні політики з питань, які впливають на її життя, набути досвіду роботи в органах місцевого самоврядування, що забезпечить створення передумов для особистісного, професійного зростання й успішної соціально-культурної діяльності.

          Небайдужу та соціально активну молодь просимо звертатися до Білолуцької селищної ради.

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора