Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

МОЖЛИВОСТІ ДЛЯ ВЕТЕРАНІВ, ВЕТЕРАНОК ТА ЧЛЕНІВ ЇХНІХ РОДИН

Дата: 22.10.2024 10:00
Кількість переглядів: 9

Фото без опису

 

Час для дайджесту можливостей для ветеранів, ветеранок та членів їхніх родин. Розповідаємо, де шукати алгоритми дій для тих, хто звільняється зі служби, як взяти участь у відборі на навчання з управління міжнародними публічними закупівлями, де отримати юридичні консультації чи психологічну допомогу та багато іншого. Користуйтеся самі і поширюйте серед друзів та знайомих.

 

🔹 Український ветеранський фонд за підтримки міжнародного фонду “Відродження” створив путівник “Шлях ветерана”. Це універсальний довідник для тих, хто звільняється зі служби. У путівнику зібрано покрокові алгоритми дій щодо звільнення з різних причин (за станом здоров’я, віком чи після повернення з полону), при оформленні виплат та отриманні соціальних гарантій для військових і членів їхніх родин та багато іншої корисної інформації. Друкований путівник «Шлях ветерана» буде доступний у всіх ТЦК та СП, а його pdf-версію можна завантажити на сайті фонду: https://veteranfund.com.ua/wp-content/uploads/2024/10/SHliakh-veterana-druk.pdf.  

 

🔹 Триває реєстрація на спортивні змагання "Ігри Ветеранів". Відбіркові етапи змагань з кросфіту та кіберспорту проходитимуть у кількох регіонах України, а завершаться фінальними Всеукраїнськими змаганнями у Києві. До регіональних змагань можуть приєднатися військовослужбовці, ветерани війни та особи, звільнені з військової служби, служби у правоохоронних органах, які зазнали травм, поранень або захворювань під час або внаслідок виконання службових обов’язків у зоні бойових дій. Реєстрація на участь у змаганнях триває до 27 жовтня. Детальніше: https://cutt.ly/eeSSzbEl.

 

🔹 Команда DoLadu mental health запрошує до Doladu САМР ветеранів та ветеранок, які повертаються до цивільного життя. Цей табір для тих, хто мав бойових досвід в ЗСУ; потребує емоційного відновлення та психосоціальної підтримки в колі рівних; хоче працювати в корпоративному секторі або на державній посаді, створювати власний бізнес, ветеранську спільноту або повертатися до війська; трансформує свій військовий досвід у благополуччя цивільного життя. Коли: 21–24 жовтня. Де: Центр соціально психологічної реабілітації, Бородянка (центр інклюзивний для людей з інвалідністю, облаштований пандусами для зручного пересування на кріслі колісному). Участь в проєкті безоплатна. Наявність документів про статус УБД обовʼязкова. Подати заявку: https://cutt.ly/6eSAkCoM. 

 

🔹 Ветеранів та ветеранок запрошують взяти участь у відборі на програму подвійного дипломування «Управління міжнародними публічними закупівлями» від Державного торговельно-економічного університету та Римського Університету TOR VERGATA. Програма здійснюється коштом ЄБРР. Мова навчання — англійська. Форма навчання — онлайн. Вимоги: рівень знання англійської мови не нижче B2, наявність диплому магістра або спеціаліста. Документи приймають до 25 листопада. За результатами відбору буде обрано пʼять ветеранів та ветеранок, які пройдуть навчання безкоштовно. Детальніше: https://knute.edu.ua/blog/read/?pid=48492.

 

🔹 Триває анонімне онлайн-опитування ветеранів та ветеранок російсько-української війни від Українського ветеранського фонду. Щоб долучитися до опитування та розповісти про свої актуальні проблеми та потреби, необхідно дати відповіді на запитання в анкеті: https://veteranfund.com.ua/opytuvannia-veteraniv-zhovten-2024/. 

 

🔹 У складних ситуаціях звертайтеся на Гарячу лінію кризової підтримки для ветеранів і їхніх родин. Якщо ж потрібна юридична допомога — проконсультуйтеся з юристами Українського ветеранського фонду. Для зручності користування ми створили окрему платформу, за допомогою якої можна сконтактувати з нашими психологами та юристами. На платформі ви знайдете номер телефону цілодобової та безкоштовної Гарячої лінії кризової підтримки, а також інформацію щодо груп підтримки; форму зворотного звʼязку для отримання безоплатних юридичних консультацій — залишайте нам свої питання і наші юристи звʼяжуться з вами та допоможуть. Посилання на платформу: https://hotline.veteranfund.com.ua/. Цей проєкт став можливим завдяки програмі Український Фонд Швидкого Реагування, яку втілює IREX за підтримки Державного департаменту США.

 

🔹 У Києві в 2024-2025 роках студенти з-поміж киян — захисників та захисниць мають змогу отримати адресну матеріальну допомогу з бюджету столиці на часткову оплату навчання в закладах вищої освіти на свій вибір у сумі до 25 тисяч гривень. Допомога передбачена для студентів денної форми навчання і залежить від витрат на нього. Претендувати на компенсацію можуть можуть учасники й учасниці бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, учасники й учасниці війни та постраждалі учасники Революції Гідності. Як отримати компенсацію — за посиланням: https://cutt.ly/LeSA66PF. 

 

🔹 Подбайте про свій бізнес. Український ветеранський фонд відшкодовує 20 тисяч гривень за програмою мікрофінансування бізнесу ветеранів та членів їхніх родин на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи. Це можуть бути зарядні станції та генератори, компʼютерна техніка та фотоапарати, устаткування для виробництва та багато іншого. Подавати заявки можуть ветерани, ветеранки, дружина, чоловік, батько, мати, дитина (у тому числі усиновлена) учасника чи учасниці бойових дій, а також загиблих захисників. Деталі: https://veteranfund.com.ua/projects/20000-2/.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора