Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Сьогодні, 29 серпня Україна відзначає День пам'яті загиблих захисників та захисниць, які загинули у боротьбі за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України

Дата: 29.08.2024 09:10
Кількість переглядів: 33

Фото без опису
 

Саме 29 серпня, починаючи 2019 року держава започаткувала День пам’яті, адже з цією датою пов’язаний один із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – вихід українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське окупаційне керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості та розстріляли українських військових, коли вони без зброї колонами проходили “гуманітарним коридором”. Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Ця нещадна, кривава, підла війна триває й досі і щодня ми платимо надзвичайно велику ціну за свою свободу та незалежність. Ми не можемо знати точну кількість загиблих захисників, але українське суспільство та держава докладе всіх зусиль, задля збереження і гідного вшанування пам’яті полеглих захисників України. Це є нашим священним обов’язком!

В цей день хочу згадати та висловити глибоку шану загиблим уродженцям та мешканцям Білолуцької громади, котрі віддали своє життя за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України:

🕯Єрохін Олександр Валерійович

Майстер-сержант, інспектор прикордонної служби 2 категорії – водій 2 групи інспекторів прикордонної служби 3 Прикордонного Загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Народився 30 січня 1988 року в селі Можняківка, Старобільського району, Луганської області.

01.06.2022 героїчно загинув у бою за Батьківщину.

Указом Президента України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

🕯Ковальов Дмитро Петрович

Головний сержант, інспектор прикордонної служби 2 категорії – гранатометник групи інспекторів прикордонної служби 3 Прикордонного Загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Народився 21 листопада 1983 року в селі Рогове, Новопсковського району (нині Старобільського району), Луганської області.

17.04.2022 героїчно загинув у жорстокому бою за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність рідної України.

Указом Президента України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

🕯Бардаков Олександр Миколайович

Молодший сержант, командир гармати третього розрахунку першого артилерійського взводу артилерійської батареї в/ч А4165.

Народився 14 грудня 1987 року в селі Можняківка, Старобільського району, Луганської області.

17.06.2023 року героїчно загинув у жорстокому бою за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність рідної України.

Указом Президента України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІ та ІІІ ступеня.

🕯Лукашов Андрій Миколайович

Штаб-сержант, інспектор прикордонної служби 1 категорії – оператор (з протидії БПС) відділення повітряної розвідки та протидії безпілотним повітряним суднам 3 Прикордонного Загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Народився 8 травня 1985 року в смт Білолуцьк, Старобільського району, Луганської області.

25.01.2024 року героїчно загинув у жорстокому бою за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність рідної України.

Указом Президента України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. 

 🕯Лепетюк Євген Федорович

Головний сержант, інспектор прикордонної служби 1 категорії – оператор (з протидії БПС) відділення повітряної розвідки та протидії безпілотним повітряним суднам 3 Прикордонного Загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Народився 13.05.1995 року в селі Тавільжанка Дворічанського району, Харківської області. Мешканець селища Білолуцьк.

17.02.2024 року героїчно загинув у жорстокому бою за незалежність, суверенітет та територіальну цілісність рідної України.

За життя був нагороджений нагрудним знаком «Відмінний прикордонник».

Указом Президента України посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

🕯 Шермірзаєв Валентин Геннадійович

Старший сержант, гранатометник 17-ї окремої танкової Криворізької бригади танкової Криворізької бригади імені Костянтина Пестушка.

Народився 28 січня 1980 року в селі Трембачево, Старобільського району, Луганської області.

2014 року, коли почалася українсько-російська війна, пішов добровольцем до лав українського війська. У складі МВС " Луганськ-1", брав участь у боях за Луганщину. Згодом перевівся до 42- го окремого мотопіхотного батальйону " Рух Опору" ЗСУ. Обіймав посаду головного сержанта роти, брав участь у боях за Савур-Могилу. До 2020 року служив у Криворізькій окремій 17- й танковій бригаді. З початком повномасштабного вторгнення повернувся до Захисту України у складі ЗСУ.

Загинув 23 квітня 2022 року у боях за Миколаївку, Бериславського р- ну, Херсонської обл.

Указом Президента України посмертно нагороджений медаллю «За військову службу Україні».

🕯Орєхов Володимир Миколайович

Старший майстер-сержант (посмертно), інспектор прикордонної служби 3 категорії 3 прикордонного загону імені Героя України полковника Євгенія Пікуса Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України.

Народився 28 червня 1984 року в селі Світле, Новопсковського району (нині Старобільський район) Луганської області.

05 лютого 2023 року героїчно загинув під час танкового обстрілу позицій захищаючи незалежність, суверенітет та територіальну цілісність рідної України.

Указом Президента України нагороджений орденом «За мужність» III ступеня (посмертно).
 

Кожна втрата для нас – це невиліковна рана на серці громади. Ваш подвиг безсмертний та назавжди лишиться прикладом героїзму, мужності, відваги та самопожертви для наступних поколінь. Нам є ким пишатися, ким захоплюватися та чий приклад наслідувати! Віримо в якнайскорішу перемогу України та в те, що зовсім скоро повернемось до рідних домівок, де зможемо увіковічити ім’я кожного Героя.
 

Співчуття рідним та близьким загиблих.

Вічна пам’ять та Слава Героям України!


З повагою,
начальник Білолуцької селищної військової адміністрації
Олександр КОЗИЧ


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора