Білолуцька громада
Луганська область, Старобільський район

Доєдналися до інформаційно-освітньої програми проєкту «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки»

Дата: 04.04.2024 17:43
Кількість переглядів: 42

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Начальники відділів ЖКГ та земельних ресурсів Білолуцької селищної військової адміністрації доєдналися до інформаційно-освітньої програми проєкту «Безпечна питна вода в Україні: доступ до інформації про якість води та методи водопідготовки», яку ініціювало Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України спільно з Громадською організацією «Всеукраїнське водне товариство «WaterNet», що фінансується Фінським Фондом Місцевого Співробітництва Посольства Фінляндії в Україні та з Центром сучасних водних технологій КПІ ім. Ігоря Сікорського.

 

Під час війни якість питної води набуває неабиякого значення. Внаслідок російської агресії в низці регіонів зафіксоване часткове або повне руйнування водонасосних станцій, водопроводів, каналізаційних очисних споруди, відсутні реагенти для очищення водопровідної води – все це призводить до аварій та позбавляє людей доступу до питної води.

 

За місяці війни в наслідок авіаударів та обстрілів окупантами також були знищені або суттєво пошкоджені промислові об’єкти, нафтобази, сміттєзвалища та сховища відходів, у тому числі хвостосховища, у багатьох містах України. Такі вибухи та спровоковані ними пожежі призводять до забруднення ґрунту та водних ресурсів, зокрема через виток небезпечних речовин.

 

ГО «ВУВТ «WaterNet» - перша професійна організація створена на добровільних засадах фахівцями водної галузі з метою сприяння розв’язанню економічних, енергетичних, екологічних, соціальних та інших проблем в сфері екології води на регіональному та глобальному рівнях.

 

Проєктом передбачається дослідження води з різних джерел водопостачання (водопровід, свердловини, колодязі) в різних точках по всій території України, де це наразі можливо. Для найкращого розуміння динаміки змін якості води в часі і по сезонах планується, що в кожній точці буде 5 відборів води протягом 5 кварталів.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора